2019. január 17. csütörtök. Jelenleg 22908 tagja van közösségünknek.

„Értünk. Nekünk. Velünk!”2018.06.11. 14:43 | Utoljára módosítva: 2018.06.12. 10:03 Tulajdonos: Központi Alumni Portál
Ötezer résztvevő, 90 bogrács, csaknem 100 kiló hús, ugyanennyi krumpli, főzőverseny, zene, játék kikapcsolódás – ez a mérlege a Debreceni Egyetem Dolgozói Derbijének, amelyet már harmadik alkalommal rendezett meg az intézmény.

FOTÓALBUM


Az esős idő ellenére már kora reggel gyülekeztek pénteken a legbátrabbak a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén, hogy átvehessék a főző egységcsomagukat. Az esőfelhővel együtt lassan a bográcsok alatt rakott tűz füstje is felszállt, és folyamatosan érkeztek a résztvevők, akik – újdonságként – kizárólag DEKa, illetve UniPass kártya felmutatásával léphettek be a rendezvény területére.

- Szinte minden képzeletet felülmúlt az érdeklődés, hiszen több mint ötezren regisztráltak a Dolgozói Napra, amelyet már harmadik alkalommal rendez meg az intézmény – mondta az unideb.hu portálnak Rőfi Mónika főszervező. A Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ igazgatója kiemelte: nem változott az eredeti cél, alkalmat teremteni a kötetlen kikapcsolódásra, együttlétre az egyetem valamennyi dolgozója és családtagjaik számára.

A visszatérő, jól bevált összeállítású csapatok mellett újoncnak számított a Kenézy Egyetemi Kórház részvétele. A Munka- és Egészségügyi Jogi Osztály „Denevéreset” feliratú egyenpólóban titkos adalék hozzáadásával főzte a csirkepörköltöt.

- Most már mi is tagjai vagyunk annak a „nagy csapatnak”  – jelentette ki Kertész Ferenc. A team főszakácsa hozzátette: az előző évek beszámolóit látva-olvasva már korábban eldöntötték, hogy részt vesznek a programon.

Ugyancsak első alkalommal állt a bogrács mellé a Berényi Ervin vezette „DEkifőztük”. A Klinikai Központ elnöke – civilben főszakács – elárulta, nem győzni, hanem főzni jöttek, hiszen mindenki nyertes, aki itt lehet. A tűzön csirkepörkölt készült, aminek titka a fokhagyma, babér, zsálya, csombor, majoránna és tárkony mellett a több mint 10 próbafőzés volt, amivel ugyancsak készült a csapat.

A Kardiológiai Ambulancia „Kardos menyecskéi” profi szakáccsal, a székelygulyáshoz stílusában illő népviseletbe öltözött kisegítővel és azzal a feltett szándékkal érkeztek, hogy megismétlik tavalyi teljesítményüket, amikor tárkonyos ragulevesüket I. helyezéssel díjazták.

A zsűri – Papp Csaba, a Debreceni Egyetem stratégiai igazgatója, Herendi János, az Agrár Étterem séfje, valamint az intézmény egykori jogászhallgatója, Dobó Ági szépségkirálynő, a Konyhafőnök VIP nyertese – már félkész állapotban tesztelte az ételeket.

- Kicsit meg is ijedtem, hogy ennyi ételt hogy lehet megkóstolni, számomra ez igazi kihívás – mondta Dobó Ági, aki hangsúlyozta: úgy érzi, hazajött a Debreceni Egyetemre.

Tudományos lelkiismeretességgel készült a Rektori Hivatal és a Tudományos Igazgatóság közös, „DEkattantak” csapata, a nemzetközi „színvonalat” pedig a „NOKKedli” képviselte magyaros pácban érlelt grillezett húsokkal és zöldségekkel, ami üdítően szokatlan volt a gulyások, lecsók, pörköltek és paprikás krumplik között.

- A Debreceni Egyetem teljes közössége – hallgatók, oktatók, dolgozók és családtagjaik – megközelíti Debrecenben a 100 ezres létszámot. Akik eljöttek erre a rendezvényre, képviselik az egyetemi polgárok csaknem teljes közösségét egy olyan fiesztán, amely egyedülálló az egész országban – emelte ki köszöntőjében Szilvássy Zoltán rektor.

Az egész napos programot sportversenyek, ugrálóvár, stadiontúra, kisvonat, lovaglás, kézműves kuckó és koncert színesítette. A Nagyerdei Víztoronyban falmászás, a Mintapinty zenekar gyerekkoncertje és a Zion Refresh esti fellépése, valamint Szily Nóra: Hogyan mondjunk nemet lelkiismeret-furdalás nélkül című előadása szórakoztatta a közönséget. A HALL pedig egészségügyi szűréseknek és a fedettpályás dolgozói sportversenyeknek adott otthont.

A szervezők munkáját a karok képviseletében 62 önkéntes hallgató segítette, akik a beléptetéstől a rendezvények lebonyolításáig közreműködtek a programokban. Őket egy-egy csapat „fogadta örökbe” és gondoskodott ellátásukról étellel-itallal.

A főzőverseny győztesei:
Paprikás krumpli kategóriában: Boszorkánykonyha (Kancellária HR Igazgatóság Általános Munkaügyi Osztály)
Pörkölt kategória: baKARDI (KK Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika Kardiológia Intenzív Osztály)
Gulyásleves kategória: FÜLIKÉK (F.O.G. Klinika Gazdasági Iroda)
Lecsó kategória: Le cheaux a'la sajteaux (RKK Sajtóiroda)
Zsűri különdíja: Kardos Menyecskék (KK Kardiológia és Szívsebészeti Klinika)


Forrás: unideb.hu