2018. december 18. kedd. Jelenleg 22890 tagja van közösségünknek.

Öregdiák mint DExpos kíséret2018.11.29. 10:57 | Utoljára módosítva: 2018.11.29. 10:58 Tulajdonos: Központi Alumni Portál
2018. november 21–22-én rendezte meg a Debreceni Egyetem a soron következő, immáron 13. beiskolázási nyílt napjait, a DExpot. Az érdeklődők idén is szép számmal jelentek meg a rendezvényen – összesen 6701 látogató.

Az egyetemi kínálat bemutatásán túl a szervezők célja, hogy az érdeklődő középiskolások megtapasztalhassák az egyetemi hangulatot, bekapcsolódhassanak egy rövid időre az egyetemi életbe.

A Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ (RAK) főszervezésében lebonyolított esemény népszerűsége tehát idén sem maradt el a korábbi években tapasztaltaktól, sőt növekvő tendenciát mutat. Az önkéntes segítők tereptapasztalatainak csokrából érdemes egy-két idevonatkozó gondolatot is elolvasni: „Sikerült jól összedolgoznunk, az érkező diákokkal információkat megosztanunk. Mindig mosolyogva távoztak tőlünk.” „Mind a két nap hangulatos, családias volt, ami a diákoknak is feltűnt. Azt a visszajelzést kaptam, hogy szívesen lennének az egyetem hallgatói a későbbiekben.” „Minden diák vidáman, motiváltan és válaszokat kapva jött ki, ami az intézményünknek is pozitív visszacsatolás.”

A RAK munkatársai is örömmel szemlélték azokat a jelenlegi, de sok esetben volt egyetemi diákokat, akik kísérőként tértek vissza e két napon az intézménybe. Évről évre több szülő és pedagógus vesz részt a rendezvényen. A volt diákok szülőként gyermekeiket, pedagógusként nem ritkán egész osztályukat elhozzák az eseményre – a saját egyetemi élményeiket és tapasztalataikat is átadva a következő generációnak. Így a jelenlegi alumnusok (is) bemutathatják az egyetemet a jövőbeni diákoknak/alumnusoknak. A legnagyobb elismerés egyetemünk számára pedig nem más, minthogy a korábbi diákok hozzánk küldik a gyermekeiket is – bekapcsolódva ezzel a beiskolázás folyamatába.

Minden kedves idelátogató felvételizőnek sikeres érettségit kívánunk ezúton is!

Találkozzunk iDEbent!
 
Nánási-Molnár Anita