2019. január 20. vasárnap. Jelenleg 22911 tagja van közösségünknek.

Családi Nap és Iciri-piciri alumni2018.05.15. 09:04 | Utoljára módosítva: 2018.05.18. 13:09 Tulajdonos: Központi Alumni Portál
Rekordszámú, több mint 1100 egyetemi dolgozó és családtagja vett részt az idei, jubileumi Családi Napon, amelyet szombaton ötödik alkalommal rendezett meg a Debreceni Egyetem.

FOTÓALBUMA Debreceni Egyetem dolgozóit, családjukat és az alumni közösség tagjait is a Nagyerdei Kultúrparkba invitálta a szervező Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ, a Lelkierő Egyesület, valamint a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ a május 12-i Családi Napra és az „Iciri-piciri alumni" programjaira. A családi aszfaltrajzverseny és az arcfestés mellett a részvevők sétálhattak akár a pingvinekkel, kipróbálhatták a Vidámpark játékait, megsimogathatták a háziállatokat, valamint megnézhették az etetéseket is.

- Egy családbarát egyetem számára fontos, hogy az itt dolgozók jól érezzék magukat a munkahelyükön, munkatársaikat egyben barátoknak is tekintsék, és ha lehetőség adódik, szabadidejüket is örömmel töltsék együtt. Ez a cél vezette az egyetemet öt évvel ezelőtt, amikor első alkalommal megszervezte családi programját, amelynek népszerűségét mutatja, hogy a résztvevők száma mára megnégyszereződött – fogalmazott köszöntőjében Pintér Ákos általános rektorhelyettes.


- Mostanra új „családtaggal” gyarapodott az egyetem közössége, hiszen ezen a rendezvényen már a Kenézy Egyetemi Kórház dolgozóit is itt üdvözölhetjük a Debreceni Egyetem nagy családjában – mondta Berényi András, a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ vezetője.

A rendezvényre különleges vendégek is érkeztek, a Gyermekgyógyászati Klinika ugyanis 25 kis beteget engedett ideiglenes „kimenőre”, nehogy lemaradjanak a programokról.

A megnyitót követően a Vitéz László Színpadon a Pompom együttes szórakoztatta a közönséget, majd tombolasorsolás követett. A fődíj egy különleges meglepetés volt, ugyanis a Nagyerdei Kultúrpark egy kedves, bár kissé megilletődött törpemalacot ajánlott fel a szerencsés nyertesnek.

Forrás: unideb.hu