2019. január 17. csütörtök. Jelenleg 22908 tagja van közösségünknek.

Egy királynői szerepkörről2017.10.31. 09:13 | Utoljára módosítva: 2017.10.31. 09:14 Tulajdonos: Központi Alumni Portál
A páratlan szépségű debreceni lány 2017-ben nemcsak a sport területén aratott országos sikereket . Volt már junior világbajnokságon bronzérmes, Európa-bajnokságon második és felnőttek között Világkupa-győztes. 2017 augusztusában pedig ő vehette át Fásy Ádámtól, a Magyarok világszépe verseny főszervezőjétől és licenctulajdonosától a szépségkirálynőnek járó koronát. Senánszky Flórát terveiről kérdeztük, és megtudtuk azt is miért volt remek választás a Debreceni Egyetem számára.

- Hogyan kerültél kapcsolatba a divatvilággal?
- A 2017-es év nagyon nehezen indult számomra. Változásra volt szükségem, valami új dologgal kellett foglalkoznom azért, hogy feltöltekezhessek. Korábban már belekóstoltam a divatszakmába, pozitív tapasztalatokat szereztem, így nem zárkóztam el attól, hogy most belemerüljek a kifutók világába. Az úszás miatt egyéni tanrendem van, ezért kevesekkel találkozom, így a divattal kapcsolatos terveimről sem nagyon beszéltem senkinek, csak a testvéreimnek és a szűkebb környezetemnek meséltem az ötleteimről. Engedve hozzátartozóim unszolásának, a pozitív visszajelzésektől indíttatva év elején elhatároztam, hogy elindulok a Magyarok világszépe versenyen.
 
- Miért pont ezen a versenyen akartad megmérettetni magad?
 - Ez felelt meg a kritériumaimnak. Sokat nyomott a latban az is, hogy a megmérettetés helyszíne szülővárosom, Debrecen (?) volt. Boldogsággal tölt el, hogy itt nyerhettem el ezt a megtisztelő címet – ez már csak azért is nagy elismerés a számomra, mert nem egy itteni lány hozott már haza koronát, és a debreceni versenyzők jól teljesítenek a nemzetközi fórumokon is. A királynői címmel  lehetőséget is nyertem, hiszen én lehetek az a szerencsés, aki decemberben a Sri Lankai Colombóban megrendezett Miss Intercontinental című nemzetközi szépségversenyen Magyarországot képviseli. Több mint 150 lányból kerül kiválasztásra a győztes, fontos, hogy megfelelő felkészültséggel induljak Indiába.
 
- Hogyan lehet valakiből szépségkirálynő?
- Az utolsó pillanatig nem gondoltam, hogy az én fejemre fog kerülni a korona, de amikor kimondták, hogy Blanka lett az első udvarhölgy, egy pillanatra megérintett a győzelem gondolata. Blankával szobatársak voltunk az egy hetes felkészítő tábor alatt és nagyon jól kijöttünk egymással. Éreztük, hogy mindketten esélyesek vagyunk, ezért erősítettük, támogattuk a másikat. Azóta is tartom a kapcsolatot a lányokkal, nemrég egy szülinapi bulin jöttünk össze újra. Visszatérve a kérdésedre – a kisugárzástól kezdve az állóképességen át a színpadi mozgásig rengeteg minden számít. Én például nagyon sokat köszönhetek a rendszeres testmozgásnak, a sportból fakadóan kitartó vagyok, amit eltervezek, azt véghezviszem, ehhez társul némi akaratosság is, amely szintén segítségemre van a versenyhelyzetekben. Életmódszerűen művelem az úszást, ez előnyt és hátrányt is jelentett számomra a színpadon. A testalkatomat egyértelműen az úszásnak köszönhetem, az edzések karbantartják a testemmel együtt a lelkemet is. Viszont a színpadi mozgásban nehézségeket okozott a kötött izomzat, de a mozgásoktató segítségével folyamatosan lágyítjuk a mozdulataimat. Királynői szerepköröm során is a rendszeres testmozgás fontosságára szeretném felhívni a figyelmet.- Az életvitelszerű úszás és a szépségkirálynői teendőid mellett a Debreceni Egyetemen hallgatsz nemzetközi gazdálkodást. Milyen céljaid vannak az egyetemi diplomával?
- Diplomáciai területen tervezek elhelyezkedni, már királynői szerepem alatt szeretnék olyan tapasztalatokat gyűjteni, amelyek segítségemre lesznek egy diplomáciai munkakör ellátásában. Nagyon jó választás volt a Debreceni Egyetem – a testvéreim is ide jártak, ámulva hallgattam egyetemi élményeiket, és lassan egyértelművé vált a számomra, hogy én is ennek az intézménynek szeretnék a hallgatója lenni. A tanulmányaim során megismerkedtem a diplomácia fogalmával, az évek alatt elsajátított tudás nemcsak a mindennapokban nyújt támpontot, hanem jövőbeni terveimhez is iránymutatással szolgál. Az egyéni tanrend lehetőségei mellett az úszást zavartalanul folytathatom, ami a decemberi megmérettetésre való felkészülés során sem jön rosszul.
 
Kiss Anikó