2018. december 18. kedd. Jelenleg 22890 tagja van közösségünknek.

Imádtuk minden percét2018.10.04. 15:48 | Utoljára módosítva: 2018.10.04. 15:49 Tulajdonos: Központi Alumni Portál
„Sírtam a színpadon”, „fergeteges hangulat”, „elképesztő technika” – megható és őszinte vallomások Majkától, az Abrakazabra frontemberétől és Horváth Tamástól a yoUDay-ről. A fellépőknek is meghatározó élmény volt a Debreceni Egyetem nagyerdei tanévnyitó stadionshow-ja.

 

- 20 éve rendezünk már színpadi produkciókat, és rájöttem, hogy eddig volt az iskola, az eddigi darabjaink pedig a vizsgaelőadások. A yoUDay-en pedig 22 ezer ember előtt megmutathattuk, mit tanultunk eddig az életben, mit tudunk. A cél az volt, hogy a közönség nagyon jól érezze magát. Az összetartozás volt a jelszavunk. Hogy mindannyian egy hatalmas közösség tagjának érezhessük magunkat. Szép és felemelő feladat volt – posztolta Facebook-oldalára Végh Veronika, a produkció koordinátora a show másnapján.
Fotó: Jakkel Rudolf
A közösségi média szinte felrobbant az elmúlt napokban a megszámlálhatatlan élménybeszámolótól, szelfitől, mini videótól, gratulációtól és a yoUday-ről szóló kommentektől. Nemcsak a nézők, a sztárfellépők is ott osztották meg élményeiket a felejthetetlen produkciókról.

- Teljes bizonyossággal írhatom, hogy életem egyik legnagyobb koncertélménye volt. Még az Abrakazabra-korszak elején történt velem olyan, mint most szerdán... Sírtam a színpadon, megállíthatatlanul folytak a könnyeim, olyan eufórikus állapotba kerültem. Lehet, sokaknak ez furcsa és szentimentális, de aki ismer, tudja, hogy igazán két lábbal állok a földön, nem vagyok egy túláradó érzelmeket produkáló ember, nem vagyok egy álmodozó, lebegő típus. De akkor és ott, végtelen büszke voltam magunkra, arra a stábra, aki akkor és ott velünk volt, akiket én kértem fel a feladatra, és maradéktalanul hozták azt, ami sokkal több is volt az elvártnál – olvashattuk Varga Antal, az Abrakazabra zenekar vezetőjének megható sorait közösségi oldalán.

- Hatalmas élmény volt a Nagyerdei Stadionban fellépni, pláne, hogy ilyen szeretettel fogadtak. A YoUDay a zenekari turnéban is kiemelt rendezvényként szerepelt, egészen elképesztő technika és létszám várt itt minket. Ráadásul a feleségem születésnapja is éppen szeptember 26-ára esik, így emlékezetesen ünnepeltük meg – idézte fel személyes élményeit Horváth Tamás.

- Imádom Debrecent, itt mindig jól érezzük magunkat, legyen szó az egyetemi klubokról, a Campus Fesztiválról, vagy most a YoUDay-ről. Ha Debrecen, akkor kivétel nélkül telt ház és fergeteges hangulat várja a csapatot, örömmel jövünk vissza az egyetemi napokra is – nyilatkozta a show után Majka.

- Örök élmény marad, hogy énekelhettem 2018 szeptember 26-án Debrecenben, a yoUDay koncert show-n 22 ezer ember előtt!!! Le a kalappal az összes fellépő előtt, beleértve a táncosokat is, akik a rettenet hideg időjárás ellenére fantasztikusan teljesítettek, és végig kitartottak a 2 nap alatt!!! Nagyon nagy köszönet a hangtechnikai stábnak, akik profizmusukkal és segítőkészségükkel támogattak minket, és megbirkóztak a stadion akusztikájával!!! – posztolta lelkesen Ambrus Rita énekes.

- Nem hittük, hogy lehet űberelni az előző éveket, de mégis sikerült! A mérce magasan volt, ráadásul több nem várt kihívás is próbára tette a szervezőket. Boldogok vagyunk, hogy mi is részesei lehettünk ennek az egyedülálló eseménynek, és gratulálunk az összes kiváló fellépőnek, a profi stábnak és a csodálatos közönségnek, hogy a kemény hideg ellenére is forró hangulatot sikerült teremteni a stadionban! - nyilatkozta az Annimal Cannibals.

- Hát vannak az ember életében meghatározó pillanatok, számomra ez a 7-8 perc tegnap az volt!  Nem is tudom, mit írhatnék kommentként. Azokat a dalokat énekeltem, attól az embertől (Freddie Mercury), aki miatt valaha arról álmodtam apró gyermekként, hogy majd annyi ember előtt énekelhetek, az "ő bőrébe bújhatok" majd egyszer... És tessék. Több tízezer ember énekelte ezeket a dalokat velem együtt/rajtam keresztül tegnap este – áradozott Zoller Zsolt is.
Fotó: Jakkel Rudolf
A sztárfellépők mellett hatszáz táncos és a DEAC csaknem száz sportolója, köztük több tucat gyerek tette felejthetetlenné az estét. Szüleik is hálásan szóltak a yoUDay-ről.

- Azt hiszem ,ez egy meghatározó élmény lett a gyerekeinknek. Köszönjük, hogy bevontátok Őket... Tényleg nagyon élvezték.... és én odáig vagyok, hogy a fellépő művészek is milyen közvetlenek voltak Velük! – írta az egyik anyuka.

A helyi és országos sajtó több tucat felületen számolt be a 2018-as yoUDay-ről, a szervezők pedig már közzétették a jövő évi program dátumát is, amely 2019. szeptember 18-án lesz.


Forrás: unideb.hu