2019. január 17. csütörtök. Jelenleg 22908 tagja van közösségünknek.

Mesedoktorok a gyermekklinikán2014.07.29. 11:57 | Utoljára módosítva: 2014.07.30. 08:08 Tulajdonos: Központi Alumni Portál
Júliustól bárki olvashat mesét a debreceni gyermekklinikán gyógyuló kis betegeknek. Az intézmény csatlakozott a „mesedoktorok” programhoz. Mostantól a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézetében is várják a mesemondókat.

  


Hétezer önkéntes mesélő csalt mosolyt a beteg gyermekek arcára az elmúlt egy évben a K&H Gyógyvarázs mesedoktorok programjában országszerte. A kezdeményezés célja, hogy a kórházakban ne csak a gyermekek testét gyógyítsák, hanem lelki egészségükért is tegyenek valamit.

 

Mostantól a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézetében is várják a mesemondókat. A programban bárki részt vehet, aki elmúlt 14 éves. Regisztrálni a www.khgyogyvarazs.hu oldalon lehet. Ezután a jelentkező e-mailben kap egy aktiváló linket, amivel a honlapon ki tudja választani a helyszínt és a számára megfelelő időpontot.  Az első önkéntesek július 29-én 15 és 17 óra között olvasnak mesét a kicsiknek a Gyermekgyógyászati Intézet IV-es pavilonjában.


Forrás: unideb.hu