2018. július 20. péntek. Jelenleg 21159 tagja van közösségünknek.

Programkavalkád az Egyetem Téren2017.07.19. 09:54 | Utoljára módosítva: 2017.07.19. 10:02 Tulajdonos: Központi Alumni Portál
Idén is bemutatkozik a Campus Fesztiválon a Debreceni Egyetem: az Egyetem Tér fesztiválhelyszínen a karok, intézetek, tanszékek programjai mellett színes színpadi kínálat várja az érdeklődőket.

A Debreceni Egyetem szokatlan arcát mutatja július 19-22. között, hiszen a Campus Fesztiválon a tudomány könnyedebb oldalát mutatják be azok az intézményi egységek, akik visszajáró fesztiválozóként, vagy „első bálozókén” vesznek részt programjaikkal az Egyetem Téren.A kezdetektől kitelepülők mellett most is készül újdonságokkal az egyetem: első alkalommal avatják be a „legális pénzmosás” titkaiba a nézőket a kémikusok. Ugyancsak ez az első bemutatkozása a Campus Fesztiválon a Doktoranduszok Országos Szövetség debreceni kirendeltségének is, akik négy napon keresztül a különböző egészségügyi vizsgálatok mellett a véralkohol-szintet is megmérik.

Az egyetemi könyvtár jóvoltából időutazáson vehetünk részt, betekintve a 80 évvel ezelőtti diplomaosztókra, de a legmodernebb technikát igénybe véve akár „könyvszelfit” is lehet készíteni. A sportot – szokatlan módon – az Észak-amerikai Tanszék képviseli, akiknél a fesztivál valamennyi napján amerikai focisták vendégeskednek. A közös fotókat a Facebookra feltöltve értékes könyveket lehet nyerni a tanszék játékán.

Aki megéhezik, megkóstolhat „Egy falat Itáliát” az Olasz Tanszék munkatársainak jóvoltából, a finom falatokat pedig a német zene és tánc segítségével lehet lemozogni. Lesz Toldi-erőpróba, egyetemtörténeti kvíz, óriás társasjáték, meseverseny és pályaválasztási tanácsadó, valamint önismereti, párkapcsolati kvíz is. És mindez csak ízelítő a bemutatkozó karok, intézetek, tanszékek kínálatából. Délután 3-tól éjfélig folyamatos programot kínál az Egyetem Tér színpada, ahol egymást váltják a könnyűzenei koncertek, a beszélgetős és szórakoztató műsorszámok.Fellép – többek között – az Android együttes, a Debreceni Dixieland Jazz Band, jön a Dumaszínház több fellépője, és nálunk vendégeskedik egy-egy napon Azurák Csaba, Jakupcsek Gabriella, Rubint Réka és Zacher Gábor is.

A látogatókat az egyetem hallgatóiból alakult önkéntesek csoportja segíti, akik már az intézmény új címerével ellátott, az intézmény színét idéző sárga és zöld pólókban teljesítenek szolgálatot az Egyetem téren.


Forrás: unideb.hu