2018. október 23. kedd. Jelenleg 22849 tagja van közösségünknek.

Szerelem - Amatőrfilmszemle és Fotópályázat2014.10.02. 09:17 | Utoljára módosítva: 2014.10.02. 10:01 Tulajdonos: Központi Alumni Portál
Nagy múlttal rendelkező fesztivál kerül megrendezésre, amelynek az Uránia Nemzeti Filmszínház nyújt helyszínt novemberben 28-án és 29-én. Ezen esemény egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a fotós és filmes szakmában elhelyezkedni kívánó vagy alkotókedvvel rendelkező amatőr fiatalok és idősebbek is találkozhassanak, megjelenhessenek.


Szerelem 
XVIII. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázat 2014. 
 
 
„A sok romantikus ócskaság és szélesvásznú szemfényvesztés között az igazat keressük. Ez pedig kihívás, mint maga a szerelem.”
 
 
Filmszemle és fotókiállítás
 
A beküldött filmeket szakmai zsűri bírálja el. Az előzsűri által a versenyprogramba választott munkák a közönség, az alkotók és a zsűri jelenlétében nyilvános vetítésen kerülnek bemutatásra, amelyet ugyancsak nyilvános értékelés követ. A zsűri három kategóriában (kísérleti film, kisjátékfilm, dokumentumfilm) ad ki díjakat (I., II., III.), illetve különdíjakat. A művészeti egyetemek hallgatóinak filmjeit külön kategóriában díjazza a zsűri.
A beküldött fotók közül az előzsűri döntése alapján a legjobbakat az Uránia Nemzeti Filmszínházban állítjuk ki. A díjak átadására a filmszemle díjkiosztóján kerül sor.
 
A filmszemle ideje, helye:
2014. november 28 - 29., Uránia Nemzeti Filmszínház
A fotókiállítás ideje, helye:
2014. november 28 - 29., Uránia Nemzeti Filmszínház
Díjkiosztó, díjazott filmek vetítése:
2014. november 29., 19 óra, Uránia Nemzeti Filmszínház 
 
A filmes zsűri tagjai: Krzysztof Zanussi, Fekete Ibolya, Lázár Kovács Ákos, Nagy Viktor Oszkár
A fotós zsűri tagjai: Haris László, Pályi Zsófia, Vékás Magdolna
 
A szemlét követően az Akadémia értékelő szakmai napot tart a filmesek és a fotósok számára, amelyen a nevezők és a zsűrik tagjai vesznek részt. Itt nyílik lehetőség átfogóbb konzultációra, eszmecserére.

 
További információ: film@faludiakademia.hu


Forrás: faludiakademia.hu