2019. január 17. csütörtök. Jelenleg 22908 tagja van közösségünknek.

yoUDay-dalpremier a Virágkarneválon2018.08.21. 15:09 | Utoljára módosítva: 2018.08.21. 15:10 Tulajdonos: Központi Alumni Portál
Az augusztus 20-ai Virágkarneválon debütált a Debreceni Egyetem szeptemberi stadionshow-jának dala. Az Animal Cannibals szerzeménye az intézmény virágkocsijáról szólt. Az egyetemi kompozíció elektromos meghajtásával egyedülálló volt a menetben.

Környezetkímélő technológiáját jelezve jelképes zöld rendszámmal gördült végig a város utcáin a Debreceni Egyetem „Határtalan zene” fantázianevű virágkocsija. A környezetbarát alapra kerültek fel a fémvázzal megerősített, stilizált hangszerek, valamint a „csápoló karok” – melyek kifaragása több mint egy hónapos munkát jelentett a kompozíciót tervező és a szobrokat faragó Pikó Sándor számára.

A több tízezer szál virággal, legnagyobb számban hófehér, Hollandiából érkezett dáliával díszített kocsi az intézmény új – külföldi hallgatók körében is népszerű – könnyűzenei kurzusát, valamint az országosan egyedülálló tanévnyitó stadionshow, a yoUDay hangulatát jelenítette meg.

- Ahogy a yoUDay, úgy a virágkocsi is az egyetemi közösség összetartozását, nemzetköziségét fejezi ki, azt, hogy a 108 országból érkező mintegy 5500 külföldi hallgatójával a Debreceni Egyetem a legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmény a külföldi fiatalok körében. Az idén szeptember 26-ára tervezett tanévnyitó show dala is debütált a virágkarneváli menetben, az Animal Cannibals szerzeményét mindenhol hallhatták az emberek a Petőfi tértől a Nagyerdei stadionig tartó úton – emelte ki Rőfi Mónika, a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője.

A virágkocsi mellett a karnevált nyitó kerékpáros felvonulásra is nagy erőkkel készült az egyetem. Ebben az évben minden eddiginél több, mintegy ötszáz munkatárs, illetve családtag tekerte végig az öt kilométeres távot az intézményi összetartozást jelképező zöld pólóban. A rekordot jövőre akár túlszárnyalhatják a résztvevők, hiszen a szervezők máris jelezték: 2019-ben újra képviseli magát a Debreceni Egyetem a Virágkarneválon. Egyúttal azt is elárulták, a virágkocsi technikai fejlesztése is folytatódik, jövőre már sofőr nélküli járművel készülnek a Műszaki Kar oktatói és hallgatói.

Forrás: unideb.hu