2018. június 24. vasárnap. Jelenleg 20880 tagja van közösségünknek.

Állatkertek Éjszakája2017.08.22. 09:30 | Utoljára módosítva: 2017.08.22. 09:30 Tulajdonos: Központi Alumni Portál
Időpont: 2017. augusztus 25., péntek

Helyszín: Nagyerdei KultúrparkÁllatkertek Éjszakája a Debreceni Állatkertben és Vidámparkban!


Minden évben eljön az éjszaka, amikor reflektorfénybe kerülnek az Állatok. A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Állatkertek Éjszakáján a hagyományos, közkedvelt programokon kívül ebben az évben minden eddiginél gazdagabb és látványosabb programkínálattal várjuk a nagyközönséget!

Az est egyik szenzációjaként átadásra kerül az Állatkert legújabb attrakciója, a Piranha bemutató. A show keretében Európa egyik legnagyobb pirája akváriumában „forrni fog” a víz, hiszen 30 harapós kedvű vöröshasú pirája látványetetését követhetjük végig.

A ragadozók vadon hangulatát megidéző vacsorája keretében az est sztárja a 4 hónapos Dáriusz élete első esti portyájára indul és a Varázskarszalaggal rendelkezők testközelből kísérhetik végig a Tigriskifutóban ahogy becserkészi zsákmányát!

Ezen a különleges estén olyan élmények várnak ránk, amelyeket egy évben csak egyszer lehet átélni, hiszen az éj leple alatt közel kerülhetünk az Állatkert lakóihoz és feltárulkoznak az éjszakai titkai.
Az állatgondozóink egész este több helyszínen mesélnek az ott bemutatott, főként éjszaka aktív állatokról, illetve a velük való foglalkozás kulisszatitkairól. A szakvezetéseken olyan állatkerti érdekességeket is láthattunk például, hogy hogyan mos fogat a víziló.

Az orrunkra és tapintásunkra hagyatkozva tesztelhetjük érzékszerveinket az Illatkert óránkénti illat-túráján, míg a merészebb látogatók a Pálmaházban Bátorságpróbán bizonyíthatják rátermettségüket, hogy félelmüket legyőzve megismerjék és megkedveljék az addig nem szeretett állatokat is. Sőt ehető növényeket és rovarokat is kóstolhatunk!

Partit rendeznek a gyűrűsfarkú makik, ahol lehetőség lesz a majomkenyér megkóstolására is!

A fényfestéssel megvilágított Afrika-röpde fényárban úszó vízesésével különleges éjszakai látványt ígér. Az estére díszvilágításba öltöző újdonság, a Szafari vonat a Kívánságtó körül szállítja a kicsiket és nagyokat.

Különleges szolgáltatásként a Vidámpark is üzemel, sőt a Kisvasút egész este, külön részvételi jegy váltása nélkül visz egy éjjeli kirándulásra!

Az Elvarázsolt Kastélyban az állatkertben valaha élt különleges állatok különböző relikviáit és az éjszaka különös hangjait ismerhetik meg a látogatók. A vidámparki Dombtetőn pedig az állatokról mesélnek a csillagok.

A kézműves sátorban apokrif lényekkel és állatokkal kapcsolatos ékszereket, rajzokat, kerámiákat és egyéb emléktárgyakat készíthetnek a kilátogató családok tagjai.

Az Országos Vérellátó Szolgálat segítségével véradásra is lesz lehetőség és így egy nemes célt is szolgálhatnak vendégeink.

A lampionokkal fáklyafényben úszó varázslatos hangulat garantált, hiszen lesz még; Mozizoo, Mazsorett show, Capoeira bemutató, Táncház, Lángidomárok és tűztáncosok, Akrobaták és LED show és megannyi élmény!


A belépők 1.400 Ft/fő kedvezményes áron kaphatók, a korlátlan vidámparki játékgépek használatára is jogosító Varázskarszalag pedig 3.000 Ft/fő áron. Jegyek elővételben is megvásárolhatók a pénzárjainknál vagy a helyszínen 23:00-ig.


További információk a +36 52/310-065 telefonszámon, valamint a www.zoodebrecen.hu honlapon.Szeretettel várnak mindenkit a szervezők!