2018. december 19. szerda. Jelenleg 22890 tagja van közösségünknek.

Konzervatóriumi Esték2017.10.12. 10:10 | Utoljára módosítva: 2017.11.30. 09:31 Tulajdonos: Központi Alumni Portál
Szeretettel várjuk látogatóinkat, régi és új bérleteseinket a 17. évadát ünneplő KONZERVATÓRIUMI ESTÉK sorozat kilenc koncertből álló alkalmaira a Liszt teremben és az Aulában.

- A hangversenyek sorát ebben az évben október 17-én Király Csaba Liszt-díjas zongoraművész nyitja meg, aki tanulóéveiben valamennyi hazai zongoraversenyen első díjat szerzett, amelyet korcsoportja számára rendeztek. Az országos hírnevet az 1985-ös Magyar Rádió Országos Zongoraverseny első helyezése hozta meg számára, amelyen ő volt az egyik legfiatalabb induló. Több évi koncertezés és tanítás után két nemzetközi zongoraversenyről is győztesként tért haza. Azon ritka művészek egyike, akik a zongora- és az orgonajátékot egyaránt professzionális szinten művelik.
- November 20-án „Tűz és Szenvedély” címmel a 17-18. századi zeneirodalom gyöngyszemeiből válogat a Zeneművészeti Kar tanáraiból álló régizenei csoport, melynek tagjai: Nagy Csaba, Ölveti Mátyás, Lakatos Péter és Tokodi Gábor m.v..
- December 4-én igazi zenei csemegének ígérkezik a Fülep Márknak és Matuz Istvánnak, a két kiváló fuvolaművésznek a duókoncertje. A legendás hegedűművész, Hubay Jenő osztályának utolsó jeles képviselőjére, Fenyves Lorándra szeretnénk emlékezni két egykori tanítványa hangversenyével.
- Miki Takahashi hegedűművész és a debreceni származású Rőmer Ádám mélyhegedűművész egykori tanára emlékére Bach, Beethoven, Mozart és Kreisler műveit szólaltatják meg február 18-án a Debreceni Egyetem Aulájában.
- Március 13-án a Kar tanárai, Scholz Anna – gordonka, Kapusi Kálmán - nagybőgő, B. Kiss Zsuzsanna, Anducska Katalin, Tonhaizerné Vojevogyina Olga, Kozma Dávid – zongora m.v. adnak kamarazenei hangversenyt.
- Március 20-án hétfőn a Zeneművészeti Kar oktatója, Francesca Provvisionato énekművész „Szerelmes tavasz” címmel invitálja az érdeklődőket, hogy Böszörményi Judit zongoraművész közreműködésével a szerelem mellett az asszony sorsáról énekeljen.
- A hangversenysorozat április 8-án bemutatkozási lehetőséget ad két ifjú erdélyi zongoraművésznek, Munkácsi Dórának és Dordos Nagy Kingának, akik előadásában kétzongorás és négykezes zongoraműveket hallhatnak.
- Április 12-én a Zeneművészeti Kar oktatói, Puskás Levente szaxofonművész és Váradi Judit zongoraművész ad közös hangversenyt.
- A sorozatot május 2-án Rajk Judit énekművész és Borbély László zongoraművész hangversenye zárja Elfeledett dalok és táncok címmel.