2018. október 23. kedd. Jelenleg 22849 tagja van közösségünknek.

Magyar találmány: térburkolat, ami energiát termel2017.03.24. 11:35 | Utoljára módosítva: 2017.04.03. 14:26 Tulajdonos: Központi Alumni Portál

Időpont: 2017. április 20., csütörtök 14:00

Helyszín: Debreceni Egyetem, Főépület, X. teremHárom fiatal magyar mérnök olyan energiatermelő térburkolatot fejlesztett, amely nem vesz el nyersanyagot a természettől, ehelyett városi hulladék újrahasznosításával készül, ráadásul zöld energiát termel és adatokat is gyűjt a városi élet mozzanatairól a felszínébe épített napelemek és szenzorok segítségével.

Ez a Platio, melynek célja, hogy burkolati szinten integráljon előremutató és környezetbarát technológiákat, ezzel hozzájárulva a jövő okos városainak energiafüggetlenségéhez és fenntarthatóságához.

Az ötlet híre nemcsak a hazai, de az amerikai és európai szaksajtót is bejárta. A projektet a Design Terminál startup inkubátor program 2015-ben a „Tiszta város” kategória, majd 2016-ban a "Biggest Leap" különdíj győztesévé választotta.

Az innováció három hajdúnánási ötletgazdája közül Cseh József, a Debreceni Egyetem egykori vegyészmérnök hallgatója fog előadást tartani találmányuk történetéről, technikai hátteréről és startup vállalkozásuk nagyszabású jövőbeli terveiről.

Ha vegyész, műszaki, építész, informatikus vagy marketing szakon tanulsz, és érdekel, hogyan jut el egy ipari innováció ötlete a gyártósorig majd onnan tovább, akkor gyere el te is Cseh József április 20-án, csütörtökön 14:00-tól kezdődő előadására, és kérdezzetek bátran egykori hallgatótársatoktól.

Részvételi szándékát kérjük, szíveskedjen jelezni a alumni@unideb.hu e-mail címen legkésőbb április 18-án 12 óráig.


FACEBOOK ESEMÉNY