2018. december 19. szerda. Jelenleg 22890 tagja van közösségünknek.

Universitas Hangversenysorozat2017.10.12. 09:58 | Utoljára módosítva: 2017.10.12. 10:00 Tulajdonos: Központi Alumni Portál
Örömmel tájékoztatjuk Önt az UNIVERSITAS-DEBRECEN hangversenysorozat 2017/2018-as évadának indulásáról, illetve a bérletárusítás megkezdéséről. A 25. alkalommal indított ünnepi bérletsorozat a Debreceni Egyetem támogatásával a Zeneművészeti Kar és a Jövő Művészetéért Alapítvány szervezésében jött létre.

A hangversenysorozat különleges kínálatát 8 hangverseny színesíti, melyek a Liszt teremben és az Aulában csendülnek fel.

- Az október 10-én induló bérletsorozat nyitó koncertjén Galántától Gyergyóremetéig címmel a Jánosi együttes szólaltatja meg a Kodály művek népzenei forrásait.
- Október 26-án a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar ének tanszékének szólistái, kórusai és szimfonikus zenekara előadásában Mozart Varázsfuvola című operája keresztmetszetének szcenikus változatát hallhatják.
- November 28-án Matuz István fuvolaművész, professzor emeritus előadásában Bach, Telemann és Händel művei csendülnek fel Mogyorósi Éva zongoraművész közreműködésével.
- Február 13-án a Junior Prima díjas Anima Musicae Kamarazenekar hangversenyén Mozart Kis éji zenéje mellett Corelli és Dohnányi műve hangzik el.
- Az előző évekhez hasonlóan ismét különleges műsorral jelentkezik a SONUS Ütőhangszeres együttes február 26-án.
- Rendhagyó módon március 8-án ebben az évben is Nőnapi hangversennyel kedveskedik a DE Zeneművészeti Kar Fúvószenekara a közönségnek.
- Április 19-én a Junior Prima díjas Fejérvári Zoltán zongoraművész, több nemzetközi a Montréali Nemzetközi Zongoraverseny győztese ad hangversenyt, aki jelenleg a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének oktatója.
- A bérletet a Zeneművészeti Kar Szimfonikus Zenekarának hangversenye zárja Bolyky Zoltán irányításával április 26-án.