Hírek

15 feb
Tavasszal is Szenior Egyetem
Drónok a hétköznapokban, mesterséges intelligencia, gyógyszerfejlesztés, klíma és történelem – a következő hónapokban is érdekes témákkal várja a tudomány legfrissebb eredményei iránt érdeklődőket a Debreceni Egyetem ingyenes előadás-sorozata.
13 feb
Blogger ajánlja a DE-t!
Rekordkattintást ért el a Debreceni Egyetem a videa.hu legnépszerűbb felsőoktatási szakokat bemutató sorozatában, több mint 1,4 millióan nézték meg a videókat. A felvételizőknek néhány napjuk még van a döntésre, a jelentkezési határidőt ugyanis február 17-re módosították.
01 feb
Megizzasztottuk Berki Krisztiánt
Hiába neveztek el róla tornaelemet, hiába az olimpiai bajnoki cím, a mikroökonómia tanár még tőle is tud nehezet kérdezni. A félévi vizsgák apropóján beszélgettünk a Debreceni Egyetem világbajnokságra és szakdolgozatírásra készülő hallgatójával, Berki Krisztiánnal.
21 dec
Matematika–fizika szakos 25 éves diplomaosztó találkozó
1993 júniusában kaptuk kézhez diplománkat a Kossuth Lajos Tudományegyetemen. Ez év tavaszán egy szomorú haláleset kapcsán döbbentünk rá, hogy immár 25 évvel ezelőtt történt ez a fontos esemény, és van olyan volt csoporttársunk, akivel azóta sem találkoztunk.
21 dec
Előfizetés a magazinra
A tél beköszöntével immár a tizennegyedik száma jelent meg a DEja vu című alumni magazinnak. A honlapon olvasható online változat mellett a jövő évben is lehetőség van nyomtatott formában olvasni a DEja vu magazint egy jelképes díj ellenében.
18 dec
Téli diplomaosztók – videók
Az Általános Orvostudományi Kar valamint a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar ünnepségeivel megkezdődött a Debreceni Egyetem téli diplomaosztó-sorozata.
14 dec
Jubiláló doktori iskola
25 év, 130 PhD disszertáció, 77 kiváló oktatató – egykori és jelenlegi doktoranduszok, kutatók összegezték a Debreceni Egyetem 1993-ban alapított Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskolájának eredményeit.
29 nov
Öregdiák mint DExpos kíséret
2018. november 21–22-én rendezte meg a Debreceni Egyetem a soron következő, immáron 13. beiskolázási nyílt napjait, a DExpot. Az érdeklődők idén is szép számmal jelentek meg a rendezvényen – összesen 6701 látogató.
27 nov
A tudomány jövője – a jövő tudósai
A Magyar Tudomány Ünnepe keretében rendezte doktoravató ünnepségét szombaton a Debreceni Egyetem. Az eseményen 74 frissen avatott doktor vehette át tudományos fokozatát igazoló oklevelét.
21 nov
DExpo – minDEn, ami egyetem!
Több ezer középiskolás szerzett már személyes tapasztalatot a Debreceni Egyetem szerdán kezdődött kétnapos beiskolázási rendezvényén, a DExpón, amelyre az intézmény iránt érdeklődő, leendő egyetemistákat várják a szervezők.