Hírek

21 dec
Előfizetés a magazinra
A tél beköszöntével immár a tizennegyedik száma jelent meg a DEja vu című alumni magazinnak. A honlapon olvasható online változat mellett a jövő évben is lehetőség van nyomtatott formában olvasni a DEja vu magazint egy jelképes díj ellenében.
18 dec
Téli diplomaosztók – videók
Az Általános Orvostudományi Kar valamint a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar ünnepségeivel megkezdődött a Debreceni Egyetem téli diplomaosztó-sorozata.
14 dec
Jubiláló doktori iskola
25 év, 130 PhD disszertáció, 77 kiváló oktatató – egykori és jelenlegi doktoranduszok, kutatók összegezték a Debreceni Egyetem 1993-ban alapított Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskolájának eredményeit.
29 nov
Öregdiák mint DExpos kíséret
2018. november 21–22-én rendezte meg a Debreceni Egyetem a soron következő, immáron 13. beiskolázási nyílt napjait, a DExpot. Az érdeklődők idén is szép számmal jelentek meg a rendezvényen – összesen 6701 látogató.
27 nov
Az alumni mint az intézményi brandépítés eszköze
Nemzetközi alumni stratégia a felsőoktatási intézményekben címmel szervezett képzést a Tempus Közalapítvány 2018. november 6-án Budapesten. Az eseményen a Debreceni Egyetem Rendezvénykoordinációs és Alumni Központja és Nemzetközi Irodája is képviseltette magát.
27 nov
A tudomány jövője – a jövő tudósai
A Magyar Tudomány Ünnepe keretében rendezte doktoravató ünnepségét szombaton a Debreceni Egyetem. Az eseményen 74 frissen avatott doktor vehette át tudományos fokozatát igazoló oklevelét.
21 nov
DExpo – minDEn, ami egyetem!
Több ezer középiskolás szerzett már személyes tapasztalatot a Debreceni Egyetem szerdán kezdődött kétnapos beiskolázási rendezvényén, a DExpón, amelyre az intézmény iránt érdeklődő, leendő egyetemistákat várják a szervezők.
29 okt
Megemlékezés
Az előző évek hagyományainak megfelelően idén is közös gyertyagyújtást tart a Debreceni Egyetem és az egyetemi lelkészség az elmúlt egy évben elhunyt egyetemi dolgozók és hallgatók emlékére.
29 okt
Mi tizenkilencen
1958 szeptemberében 19 ifjú hallgató – 12 lány és 7 fiú – kezdte meg tanulmányait a Kossuth Lajos Tudományegyetem Természettudományi Kara vegyész szakán. 1963 júniusában 19 vegyész, ugyanaz a 19 fiatal vette át vegyészi oklevelét az egyetem Aulájában.
23 okt
Jubileumi 20 éves DOKK Alumni Summit
Ha október, akkor végzett és végzős közgazdász találkozó! A mára már (el)várt DOKK Alumni Summit a DE-GVK hivatalos alumni egyesülete, amely minden KTK-n és GTK-n végzettet, valamint a GVK végzőseit is örömmel látja az eseményen.