Hírek

21 nov
DExpo – minDEn, ami egyetem!
Több ezer középiskolás szerzett már személyes tapasztalatot a Debreceni Egyetem szerdán kezdődött kétnapos beiskolázási rendezvényén, a DExpón, amelyre az intézmény iránt érdeklődő, leendő egyetemistákat várják a szervezők.
29 okt
Megemlékezés
Az előző évek hagyományainak megfelelően idén is közös gyertyagyújtást tart a Debreceni Egyetem és az egyetemi lelkészség az elmúlt egy évben elhunyt egyetemi dolgozók és hallgatók emlékére.
29 okt
Mi tizenkilencen
1958 szeptemberében 19 ifjú hallgató – 12 lány és 7 fiú – kezdte meg tanulmányait a Kossuth Lajos Tudományegyetem Természettudományi Kara vegyész szakán. 1963 júniusában 19 vegyész, ugyanaz a 19 fiatal vette át vegyészi oklevelét az egyetem Aulájában.
23 okt
Jubileumi 20 éves DOKK Alumni Summit
Ha október, akkor végzett és végzős közgazdász találkozó! A mára már (el)várt DOKK Alumni Summit a DE-GVK hivatalos alumni egyesülete, amely minden KTK-n és GTK-n végzettet, valamint a GVK végzőseit is örömmel látja az eseményen.
15 okt
Díszoklevél az egykori végzősöknek
Arany-, gyémánt-, vas- és rubindiplomával köszöntötték az egyetem Bölcsészettudományi, valamint Természettudományi és Technológiai Karán 50, 60, 65 és 70 évvel ezelőtt végzett egykori hallgatókat október 14-én a Díszudvaron.
08 okt
Alumni találkozóval ünnepelt az Olasz Tanszék
Egyetemünkön 1923-ban kezdődött el az olasz nyelv tanítása, majd néhány év múlva tanszék is szerveződött az itáliai kultúra oktatására. A kommunista diktatúra azonban bezáratta a tanszéket, amelynek az ismételt megnyitására, újraalapítására egészen 1993-ig kellett várni.
27 szep
yoUDay - az összetartozás napja
Elképesztő sikere volt a Debreceni Egyetem tanévnyitó show-jának szerda este a Nagyerdei Stadionban. A yoUDay világszínvonalú műsora egyedülálló közösségi élményt nyújtott, és nézőcsúcsot hozott.
25 szep
2019-ben is folytatódik a Szenior Egyetem!
Innovatív gyógyászati eljárások, magyar ültetvényesek Indonéziában, időskori tanulás – ismét a legfrissebb tudományos eredményekkel gazdagodhatnak azok, akik részt vesznek a Debreceni Egyetem ingyenes kurzusán.
21 szep
Száz éve történt
A Debreceni Magyar Királyi Tudományegyetem orvosi kara száz évvel ezelőtt, 1918-ban alakult meg. Az egyetem első épületét, a klinikatelep felvételi épületét IV. Károly és felesége Zita királyné avatta fel. A centenárium alkalmából felidéztük a jeles napot.
03 szep
Egyetemista lesz Hetényi Zoltán
Vadgazda mérnöknek tanul szeptembertől a Debreceni Egyetemen a 77-szeres válogatott jégkorongkapus. A korábban az Egyesült Államokban és Finnországban is játszó hokis a tanulást ugyanolyan fontosnak tartja, mint a sportot, ezért is szerződött az egyetemi csapathoz.