Hírek

11 dec
DEX Alumni vacsora
A Debreceni Egyetemi Közgazdász Szakmai Műhely jelentős és sikeres múltra tekint vissza. Az elmúlt évek, évtizedek alatt számtalan fiatal egyetemista bontogathatta szárnyait, próbálgathatta képességeit, rátermettségét ebben a közegben.
09 dec
10 éves a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság
Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte 2019. december 7-én a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság.
02 dec
Szénhidrátkémiai kutatócsoport és biokémikusok találkozója
2019. november 29-én az Debreceni Egyetem Fejlesztéséért Alapítvány (DEFA) támogatásával és a DE Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ segítségével megvalósult a hajdani MTA-DE Szénhidrátkémiai Kutatócsoport (1996-2011) és a KLTE TTK Biokémia Tanszéke munkatársainak találkozója.
18 nov
10 éves a kommunikáció tanszék
Több mint ötven volt hallgató tért vissza az alma materbe, hogy volt oktatóival és a szak jelenlegi hallgatóival együtt ünnepelje meg a DE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének tíz éves fennállását.
05 júl
Megjelent a DEja vu nyári száma
Zenei élményeinkre, az Egyetem tér parkjára és a tudományos elhivatottságra is új szemmel tekinthetünk a tizenötödik alkalommal megjelent DEJa vu magazin tartalmas cikkeit olvasva. A nyári lapszámból az is kiderül, mi köze a kávénak a tudományhoz.
15 feb
Tavasszal is Szenior Egyetem
Drónok a hétköznapokban, mesterséges intelligencia, gyógyszerfejlesztés, klíma és történelem – a következő hónapokban is érdekes témákkal várja a tudomány legfrissebb eredményei iránt érdeklődőket a Debreceni Egyetem ingyenes előadás-sorozata.
14 dec
Jubiláló doktori iskola
25 év, 130 PhD disszertáció, 77 kiváló oktatató – egykori és jelenlegi doktoranduszok, kutatók összegezték a Debreceni Egyetem 1993-ban alapított Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskolájának eredményeit.
21 nov
DExpo – minDEn, ami egyetem!
Több ezer középiskolás szerzett már személyes tapasztalatot a Debreceni Egyetem szerdán kezdődött kétnapos beiskolázási rendezvényén, a DExpón, amelyre az intézmény iránt érdeklődő, leendő egyetemistákat várják a szervezők.
15 okt
Díszoklevél az egykori végzősöknek
Arany-, gyémánt-, vas- és rubindiplomával köszöntötték az egyetem Bölcsészettudományi, valamint Természettudományi és Technológiai Karán 50, 60, 65 és 70 évvel ezelőtt végzett egykori hallgatókat október 14-én a Díszudvaron.
25 szep
2019-ben is folytatódik a Szenior Egyetem!
Innovatív gyógyászati eljárások, magyar ültetvényesek Indonéziában, időskori tanulás – ismét a legfrissebb tudományos eredményekkel gazdagodhatnak azok, akik részt vesznek a Debreceni Egyetem ingyenes kurzusán.