10 éves a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság

2019, december 9 - 15:00
Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte 2019. december 7-én a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság.

Az alapítótagok, a már alumni tagokká vált egykori és a jelenlegi tagok, valamint mindenki, aki valamilyen formában hozzájárult a szervezet sikerességéhez közösen ünnepelték a jubileumi számot.

A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság 2009. december 9-én alakult meg japán mintára, és azóta is folyamatosan vonja be az egyetem polgárait a különféle természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységeibe.

A résztvevők a szervezők által összeállított 10 évet felölelő megemlékező kiadványban részesültek, mely összefoglalja a bizottság történetét, kiemelt programjait, projektjeit, továbbá képes albumként is szolgál. A kiadvány mellett egy a bizottság logóját megörökítő tölgyfalevél alakú hűtőmágnest is kapott minden egyes jelenlévő.

Az esemény megnyitója egy fúvós hangszeres zenei darabbal kezdődött, ezt követően Körösparti Péter egykori DEHÖK elnök, jelenlegi DEHDK elnök és a Környezetvédelmi Bizottság alapötletének kitalálója, Kövér László a bizottság oktatási társelnöke és Szentpéteri-Nagy Veronika a bizottság jelenlegi elnöke összefoglalták ünnepi gondolataikat.

A köszöntők elhangzása után Fülöp Ferenc Krisztián bizottsági tagunk riportfilmjének bővített változatát tekinthették meg a résztvevők, mely a bizottság főbb tevékenységei mellett kitér a közösségkovácsolás és a környezetvédelem aktuális kihívásaira is.

A filmet követően a bizottság együttműködő partnerei és egykori vezetői emléklapban és díjakban részesültek, megköszönve a bizottság számára nyújtott segítségüket.

Az évzáró hivatalos programja után ünnepélyes vacsora, majd tortavágás következett, végül a zenés szórakozásé lett a főszerep.

Az est tökéletes alkalom volt arra, hogy a rég nem látott ismerősök együtt emlékezzenek vissza a tíz évre, továbbá a jelenlegi tagok megismerkedhessenek a már alumni tagjainkkal és megosszák egymással az elmúlt évek során felhalmozódott szakmai és élettapasztalatukat egyaránt.