Adventi hangulatban

2019, december 5 - 08:45
A Debreceni Egyetemen is egyre több jel mutatja: megkezdődött az ünnepi várakozás időszaka. Díszítik a hatalmas fenyőt a Díszudvaron, a Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet hallgatói könyvekből emeltek „karácsonyfát”, a Néprajzi Tanszék pedig a Hagyományok Hetével kezdte

A jeles napokhoz kapcsolódó tudományos programmal készülnek az ünnepre a Bölcsészettudományi Kar Néprajzi Tanszékének hallgatói. Idén december 3-4-én műhelykonferenciával, hallgatói-oktatói előadásokkal, filmvetítéssel várják a népi hagyományok iránt érdeklődőket.

– A néprajz egyben alkotást is jelent, azoknak, akik itt oktatnak, akik itt végzik tanulmányaikat, fontos, hogy a különböző népi mesterségek titkait másokkal is megismertessék – fogalmazott a rendezvény megnyitóján Bartha Elek.

Az egyetem oktatási rektorhelyettese, a Néprajzi Tanszék korábbi vezetője hangsúlyozta: A Hagyományok Hetének programjai  azt a célt szolgálják, hogy bemutassák a néprajzi ismeretek gyakorlati hasznosítási lehetőségeit, a szakterület tudományos eredményeit.

 

A program szerdán „Diploma után” címmel kötetlen beszélgetéssel folytatódik, ahol az egykori hallgatók számolnak be azokról a lehetőségekről, amelyek néprajzi diplomával elérhetők a pályakezdő etnográfusok számára. A rendezvénysorozat elsősavatóval zárul a Néprajzi Tanszéken.

Forrás: unideb.hu