Alumni-díj a Tungsram csoportnak

2019, október 3 - 08:45
A Debreceni Egyetem Szenátusa által 2015-ben alapított Alumni-díjat 2019-ben a Tungsram csoport érdemelte ki. Az egyetem tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésén a díjat Tóth István, a Tungsram pénzügyi igazgatója vette át.

Az Alumni-díj az egyetem szenátusának döntése alapján azon szervezetek részére adományozható, amelyek a Debreceni Egyetemmel szoros tudományos vagy szakmai kapcsolatot ápolnak, támogatják az intézményt céljainak megvalósításában, és kiemelt foglalkoztatói a Debreceni Egyetemen végzett hallgatóknak. A díjban azon Magyarországon telephellyel rendelkező szervezetek egyike részesülhet, amely a Debreceni Egyetemmel, vagy a Debreceni Egyetem Fejlesztéséért Alapítvánnyal, továbbá az Egyetem által alapított, illetve tulajdonolt jogi személlyel együttműködésre irányuló szerződéssel rendelkezik. Az idei díjazott Tungsram 2018 áprilisában magyarországi központú, innovatív, globális márkaként tért vissza a piacra. A világpiacon prémium kategóriájú, európai márkaként van jelen, amely Magyarországon tervez, fejleszt és gyárt, valamint folytatja és kibővíti eddigi tevékenységét a világítástechnikán belül és azon kívül is – olvashatjuk a csoport honlapján.

Tóth István pénzügyi igazgató a díj átvételekor beszédében elmondta, hogy a cím neki személy szerint is nagyon fontos, mivel korábban ő maga is a Debreceni Egyetem diákja volt. Kiemelte, hogy a Tungrsam csoport másfél évvel ezelőtti visszatértekor azt a célt tűzte ki maga elé, hogy újjáéleszti Magyarország egyik ikonikus, több mint 120 éves hagyományokkal rendelkező márkáját, s ennek az alapjain az ország egyik leginnovatívabb vállalatát hozza létre. Ezen célok eléréséhez a Debreceni Egyetem nagyon jó partnernek bizonyult, több területen is hatékonyan működik az együttműködés – hangsúlyozta. A legszembetűnőbb példája ennek, ahogyan Tóth István elmondta, hogy számos egykori debreceni diák dolgozik ma a Tungsram csoport munkatársaként a budapesti központban, vagy a hajdúböszörményi, illetve kisvárdai gyárak egyikében. Mindemellett több kollégájuk is oktatója a Debreceni Egyetemnek. S talán, amire a leginkább büszkék – folytatta, hogy a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar sikeresen használja az egyik új üzletáguk, az Agritech legújabb termékét, azokat a beltéri növénytermesztés céljából fejlesztett melegházi LED lámpákat, amelyek segítségével különböző fejlesztéseket végeznek. Mindezek alapján köszönte meg a Tungsram nevében a díjat Tóth István, majd sok sikert kívánt az újdonsült egyetemi diákoknak, illetve reményének adott hangot, miszerint a jövőben minél több diákkal találkozhat majd a Tungsram csoporton belül.

 

Nánási-Molnár Anita