Csodás Debrecen, csodás egyetem

2020, augusztus 17 - 13:45
A Debreceni Egyetem is szerepel majd a 2020-as Csodás Magyarország kampányfilmben, amelyet a napokban forgattak a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából a cívisvárosban.
 

A filmgyártó Recordline Kft. már két éve bővíti a Magyar Turisztikai Ügynökség videótárát, hogy bemutassa Magyarország különböző tájegységeinek szépségét, és felkeltse az itthoni és a külföldről érkező turisták érdeklődését hazánk értékei iránt.

A forgatócsoport úgy döntött, hogy a Debrecent bemutató epizód nem készülhet el úgy, hogy abban a város értékeit, szépségeit, hagyományait egy-egy kép segítségével felvillantva ne szerepelne a Debreceni Egyetem.

A Főépületről éjszakai felvétel is készült, ami teljes díszkivilágításban mutatja a Debreceni Egyetem 1932-ben átadott központi épületét, az Aula öt hatalmas üvegablakát az ugyancsak fényárban úszó szökőkúttal együtt.

Debrecen egyetemváros, így természetesen megörökítették a taláros diákokat is. A 20 fős stáb több kamerával és drónnal rögzítette a film mozzanatait, amelyeket hamarosan a nagyközönség is láthat majd a Magyar Turisztikai Ügynökség videótárában, valamint a TV-reklámokban is.

Forrás: unideb.hu