DEX Alumni vacsora

2019, december 11 - 15:00
A Debreceni Egyetemi Közgazdász Szakmai Műhely jelentős és sikeres múltra tekint vissza. Az elmúlt évek, évtizedek alatt számtalan fiatal egyetemista bontogathatta szárnyait, próbálgathatta képességeit, rátermettségét ebben a közegben.

Sokan közülük mára már magas beosztású vezetők, középvezetők, elismert szakemberek, közgazdászok. Mi, akik jelenleg aktív tagjai vagyunk az Egyesületnek, örömmel szervezzük azokat az alkalmakat, ahol a „véndiákok” és a jelenleg is tanulmányaikat folytató hallgatók találkozhatnak, hiszen minden ilyen alkalom motivációt ad nekünk, segít a jövőbeni terveink körvonalazásában.

A 2019. december 10-én a Debreceni Egyetemi Alumni Közösség segítségével és a debreceni Egyetem Fejlesztéséért Alapítvány támogatásával megrendezésre kerülő alkalom is egy ilyen rendezvényünk volt. A támogatás igénybevételének köszönhetően egy színvonalas szakmai estet tarthattunk a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusán lévő Kazánház egyetemi klubban. A szakmai program mellett finom vacsorával is tudtunk szolgálni a DEX Alumni közössége megjelent tagjai számára. Az este folyamán a már végzett DEX-esek számoltak be különleges szakmai és karrierútjukról. Ezek az életutak mind inspirálóan hatnak ránk, egyetemistákra.

Az est részeként Póser Zoltán – az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ ügyvezető igazgatója – osztott meg velünk részleteket Debrecen jövőjéről, a városba települt vállalatokkal kapcsolatos tapasztalatairól. Mindemellett hasznos tanácsokat kaptunk a résztvevő DEX Alumni tagoktól a jövőbeni elhelyezkedésünket illetően, releváns szakmai tapasztalat szerzésének lehetőségéről és az egyetemi szakmai közösség motiválásáról.

Az est nagyon jól sikerült, a vacsora után hosszas beszélgetésbe kezdtünk a desszert elfogyasztása közben.

 

Tóth Andrea beszámolója nyomán