Hírek

11 dec
DEX Alumni vacsora
A Debreceni Egyetemi Közgazdász Szakmai Műhely jelentős és sikeres múltra tekint vissza. Az elmúlt évek, évtizedek alatt számtalan fiatal egyetemista bontogathatta szárnyait, próbálgathatta képességeit, rátermettségét ebben a közegben.
09 dec
10 éves a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság
Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte 2019. december 7-én a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság.
05 dec
Adventi hangulatban
A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete (BAGE), a Debreceni Karitatív Testület, valamint a Debreceni Kőr Dáma Egyesület és partnereik közös szervezésében újra kezdetét vette a „Csoki Gyűjtő Akció”, amelyhez csatlakozik a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata is.
05 dec
Adventi hangulatban
A Debreceni Egyetemen is egyre több jel mutatja: megkezdődött az ünnepi várakozás időszaka. Díszítik a hatalmas fenyőt a Díszudvaron, a Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet hallgatói könyvekből emeltek „karácsonyfát”, a Néprajzi Tanszék pedig a Hagyományok Hetével kezdte
05 dec
Doktoravató ünnepség
Doktor- és díszdoktoravató ünnepséget tartott szombaton a Debreceni Egyetem. Az eseményen 75 doktorjelölt vehette át oklevelét, emellett díszdoktori, habilitált doktori, professor emeritus címeket és egyetemi kitüntetéseket is átadtak.
02 dec
Szénhidrátkémiai kutatócsoport és biokémikusok találkozója
2019. november 29-én az Debreceni Egyetem Fejlesztéséért Alapítvány (DEFA) támogatásával és a DE Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ segítségével megvalósult a hajdani MTA-DE Szénhidrátkémiai Kutatócsoport (1996-2011) és a KLTE TTK Biokémia Tanszéke munkatársainak találkozója.
29 nov
Orvosok találkoztak
1989. szeptember 23-án a Debreceni Orvostudományi Egyetem (DOTE) végzős hallgatóiként 147-en vették át általános orvosdoktori diplomájukat. Harminc évvel később, 2019. október 5-én az egykori évfolyam tagjai közül 111-en találkoztak ismét az alma mater falai között.
18 nov
10 éves a kommunikáció tanszék
Több mint ötven volt hallgató tért vissza az alma materbe, hogy volt oktatóival és a szak jelenlegi hallgatóival együtt ünnepelje meg a DE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének tíz éves fennállását.
24 okt
Közös gyertyagyújtás
A Debreceni Egyetem az egyetemi lelkészségekkel együtt idén is megszervezi a közös gyertyagyújtást, amellyel az elmúlt egy évben elhunyt egyetemi dolgozókra és hallgatókra emlékezünk.
16 okt
Jubilánsok köszöntése
Rubin, vas, gyémánt, aranydiplomát vehettek át vasárnap a Debreceni Egyetem Főépületének Díszudvarán rendezett ünnepségen a Bölcsészettudományi, valamint a Természettudományi és Technológiai kar egykori, jubiláló végzősei.