Készülődés a DErbire

2023, május 4 - 10:45
Idén is több ezer munkatársát, illetve családtagjaikat várja a Debreceni Egyetem nyár eleji, egész napos közösségi eseményére.

A korábbi években megszokott főzőverseny, sportlehetőségek, gyermekprogramok és koncertek mellett újdonságokkal is készülnek a szervezők június 9-re. Aki szeretne részt venni a DErbin, május 8-tól regisztrálhat.

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is száz csapat nevezhet a DErbi főzőversenyére az egyetem karairól, szervezeti egységeiből. Babgulyást, pörköltöt, slambucot vagy lecsót főzhetnek, az elkészült finomságokat pedig ezúttal is neves szakmai zsűri értékeli majd a foodstylistként, szakoktatóként és séfként számos elismerést szerzett Vomberg Frigyes vezetésével, aki az Európa-bajnok Bocuse d' Or csapat trénere is. Munkáját Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Bartha Elek oktatási rektorhelyettes, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője és a Campus Étterem egyik séfe segíti.

Újdonság a nevezésben a korábbi gyakorlathoz képest, hogy most elég mindössze a csapatkapitány adatait és a főzők létszámát megadni, a tagok nevei nem szükségesek.

A főzőversennyel párhuzamosan egész nap nyitva lesz a gyerekliget, lehet kézműveskedni, stadiontúrára indulni, sportszereket kölcsönözni, ping-pongozni, segwayezni, pókerezni, dartsozni, falat mászni, lovagolni és kutyusok is várják az érdeklődőket.

- Kicsik és nagyok is kipróbálhatják a virágkötészetet és masszázson vehetnek részt, kipróbálhatják a katonai akadálypályát, harci járműbe és tűzoltóautóba ülhetnek be. Véradásra, valamint egészségügyi szűrésekre is várjuk az egyetem dolgozóit és családtagjaikat, lesz lehetőség koleszterin-, BMI-, vérnyomás-, testzsír- és PSA-mérésre, anyajegyszűrésre, továbbá dietetikai tanácsadás is lesz – sorolta a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője, Rőfi Mónika.

A gyerekeknek Tompeti zenél majd, a Víztoronyban pedig Wolf Kati ad koncertet este, az énekesnővel kötetlen beszélgetést is terveznek. Újdonság lesz idén a programok sorában a zumba és a jóga, valamint a bachata és a trial-bemutató, a borkóstoláshoz pedig ezúttal kincskereső játék kapcsolódik.

Aki szeretne részt venni a DErbin, regisztrálnia kell a regisztracio.unideb.hu felületen. Ezt május 8-tól június 2-ig lehet megtenni, a különböző alprogramokra, például a főzőversenyre a regisztrációt követően tudnak jelentkezni. A rendezvény területére június 9-én, pénteken érvényes és aktív Unipass-kártyával lehet majd belépni, a résztvevők vendégváróként 3 féle étel: lángos, hot-dog és (akár vegetáriánus) tortilla közül választhatnak, illetve ásványvizet kapnak.

A programokról további információkat találnak az alumni.unideb.hu oldalon, hangolódásként pedig felidézhetik a tavalyi DErbi hangulatát.

Forrás: unideb.hu