MinDEn a számok tükrében 2020

2021, január 11 - 10:00
Több mint 30 oldalon mutatja be a Debreceni Egyetem idén elért eredményeit, legfontosabb oktatási, kutatási és gazdálkodási paramétereit a most megjelent MinDEn a számok tükrében a Debreceni Egyetemről című kiadvány, amely online elérhető az unideb.hu Kiadványtárában.
 

- Egyetemünket a számok tükrében tárjuk Ön elé. Célunk, hogy az egyetemi polgárok, a költségvetési szférából és üzleti életből eredő partnereink, leendő hallgatóink, továbbá a kormányzati döntéshozók, versenytársaink, frissen végzettjeink, valamint munkáltatóink átfogó és világos képet alkothassanak egyetemünkről. A megjelenő adatokat sokan, sokféleképpen értékelhetik, a grafikonok és táblázatok elemzése különböző aspektusokból más-más eredményhez vezethetnek. Bízunk benne, ez az összeállítás is bizonyítja, hogy a Debreceni Egyetem eredményes, vonzó, hatalmas értékekkel bíró és kiemelkedően teljesítő felsőoktatási intézmény – olvasható Bács Zoltán kancellár és Szilvássy Zoltán rektor közös köszöntőjében.

A MinDEn a számok tükrében a Debreceni Egyetemről című, az intézmény legjelentősebb képzéseit, tudományos-kutatási jellemzőit, nemzetközi kapcsolatait, gazdálkodási és szervezeti adatait bemutató kiadványt minden évben az intézmény Rendezvénykoordinációs és Alumni Központja a Webportál-, Alkalmazásfejlesztés és VIR Központtal közösen készíti el.

- Ebben a rendhagyó időszakban is fontos, hogy átfogó formában adjunk képet egyetemünk teljesítményéről. A járványhelyzet ellenére nagyon sok területen tudott előre lépni és fejlődni az intézmény. A kiadvány révén pedig az egyetemmel együttműködő iparvállalatok, nemzetközi partnerek, más felsőoktatási intézmények, illetve az egyetem iránt érdeklődő hallgatók és szüleik is értesülhetnek az elért eredményekről – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Rőfi Mónika központvezető, a kiadvány felelős szerkesztője.

A Webportál-, Alkalmazásfejlesztés és VIR Központban futnak össze az egyetemi forrásrendszerekből érkező különböző adatok, és az egységes adattárházból leszűrt adatok alapján készítik a kimutatásokat a kiadványhoz.

- Az idei év újdonsága, hogy az új betegadminisztrációs rendszer, az UD-MED révén nőtt az adattárházba beágyazott információforrások száma. A mostani időszakban különösen nagy jelentősége van, hogy az egyetemi vezetők könnyen, gyorsan hozzáférjenek a döntéshozáshoz szükséges adatokhoz. A kiadványban pedig az intézmény elmúlt évének legmeghatározóbb adatait mutatjuk be jól érthető, grafikus formában – tájékoztatott Vincze Szilvia, a Webportál-, Alkalmazásfejlesztés és VIR Központ vezetője.

A Debreceni Egyetem 30194 hallgatójával - köztük 6297 külföldi - az ország egyik legnagyobb létszámú és legnépszerűbb felsőoktatási intézménye. Az intézmény 14 karán és 24 doktori iskolájában több mint 1700 oktató képzési, kutatási és fejlesztési tevékenységével járul hozzá, hogy versenyképes diplomával lépjenek a Debrecenben végzett szakemberek a munka világába. Az intézménynek 8 campusa van - Debrecen mellett Szolnokon, Nyíregyházán és Hajdúböszörményben is. A DE 14 kollégiumi egységben több mint 4900 férőhely áll rendelkezésre. Az elmúlt öt évben a jelentkezők minimum 90%-a kapott kollégiumi elhelyezést, mely országosan is kiemelkedő eredmény. A DE Egyetemi és Nemzeti Könyvtár 6 milliós állománya évente 30 ezer tétellel gyarapszik, 8 szolgáltatási pontja az intézmény 6 campusán az év 290 napján rendelkezésre áll. A DE Klinikai Központ és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház együttesen évente több mint 3 millió beteg gyógyulását segíti elő. Az egyetemi sport is kiemelkedő: több mint 2700 fiatal és idősebb sportoló versenyez a hagyományos fekete-fehér összeállításban a DEAC színeiben, mely 23 szakosztállyal a legnagyobb egyetemi klub Magyarországon.

A MinDEn a számok tükrében a Debreceni Egyetemről című kiadvány letölthető az alumni.unideb.hu Kiadványtárából.

Forrás: unideb.hu