Családi és gyermeknap

2019, május 21 - 09:00
Kicsik és nagyok, mintegy hétszázan, egyetemi dolgozók és családtagjaik vettek részt szombaton az idei egyetemi Családi Napon a Nagyerdei Kultúrparkban.
 

A Debreceni Egyetem dolgozóit, családjukat és az alumni közösség tagjait is a Nagyerdei Kultúrparkba invitálták a szervezők május 18-án. A Családi Napon aszfaltrajzverseny, állatkerti séta, sok-sok játék, és még koncert is várta a résztvevőket.

- Célunk változatlan: a családok egy tartalmas napot tölthessenek el együtt, ugyanakkor más családokkal is ismeretséget, barátságot köthessenek kikapcsolódás közben. A mai rendezvény része a Debreceni Egyetem hallgatók és dolgozók számára meghirdetett családbarát programjának, amelynek keretében családi Ki mit tud? lesz a június 7-i dolgozói DErbi-n, megszervezzük a nyári napközis tábort, és újdonságként, első alkalommal június 28-án az apák napját is tartunk – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Berényi András. A Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ vezetője kiemelte: nem véletlen, hogy a Debreceni Egyetem idén is elnyerte a Családbarát munkahely címet, már 5. alkalommal.

 

- Az intézmény mindig fontos feladatának tartotta az egyetemi közösség életben tartását, vonatkozik ez az egykori hallgatókra és családtagjaikra is, így nem véletlen az Alumni Központ csatlakozása a szervezéshez és a programokhoz, hiszen így számukra is biztosítani tudjuk, hogy továbbra is családtagnak érezzék magukat a Debreceni Egyetemen – fogalmazott Rőfi Mónika, a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője.

- Jó látni, hogy most nem az egyetemi tanár, az adjunktus, a docens van itt, hanem a barátok egy munkahelyről. Egy olyan munkahelyről, amely számára nagyon fontos a család szerepe és az összetartozás, hiszen akik ma eljöttek erre a rendezvényre, azok mindannyian a Debreceni Egyetem nagy családjához tartoznak – hangsúlyozta köszöntőjében Pintér Ákos, az egyetem általános rektorhelyettese.

A rendezvény megnyitóját követően a MintaPinty Zenekar műsora szórakoztatta a közönséget a Vitéz László színpadon. A rendezvényt tombolasorsolás zárta a Nagyerdei Kultúrparkban.

 

Sajtóiroda – BZs