GY.I.K.

                  Gyakran ismételt kérdések a Dolgozói DErbivel kapcsolatban                  

2019. június 7., péntek

 

      BELÉPTETÉS                                                                                                                                                                                 

Kik vehetnek részt az eseményen?

Minden olyan egyetemi dolgozó és hozzátartozója, akik május 30-ig előzetesen regisztráltak a https://regisztracio.unideb.hu/derbiregisztracio2019 oldalon. A belépéshez és a rendezvényen történő részvételhez és az ajándék étel/ital átvételéhez szükség van az egyetemi kártyára (UniPass, DEka), tehát ezt mindenki hozza magával az eseményre.

 

Hányan vehetnek részt családonként?

Az előzetes jelentkezések alapján regisztrált családtagok, a dolgozón kívül maximum 4 fő.

 

Hol lesz a bejárat?

A beléptetés a Nagyerdei Stadion Északi Rendezvénytérnél található beléptető tornyoknál lesznek.  A beléptetés egyetemi kártyával (UniPass, DEKa) történik! Ekkor lehet átvenni a programokra feljogosító karszalagot, melynek viselése egész nap kötelező. Ennek hiányában a biztonsági őrök a terület elhagyására fogják felszólítani a résztvevőt.

 

Mikor lesz kapunyitás?

Délelőtt 8.30 órakor.

 

Meddig tart a rendezvény?

A nap utolsó programjaként esti koncert kezdődik a Nagyerdei Víztoronyban 20.30 órakor.

 

Hogyan történik a beléptetés?

A beléptetés egyetemi kártyával (UniPass, DEKa) történik! A dolgozók bármelyik sorba beállhatnak, ahol kártyájuk leolvasása után a regisztrált létszámnak megfelelően átvehetik saját és hozzátartozójuk karszalagját. Fontos, hogy más dolgozó helyett nincs lehetőség átvenni a karszalagot. Ha valaki elhagyja a karszalagokat, sajnos nem áll módunkban azokat pótolni. Kisgyermekek esetében a karszalagra biztonsági okokból kötelező valamelyik szülő telefonszámát ráírni.

 

Meddig lehet átvenni a karszalagot?

17 óráig.

 

Van-e lehetőség a helyszínen újként regisztrálni?

A rendezvénytér, a Víztorony és a HALL befogadóképessége miatt sajnos nem áll módunkban a helyszínen új jelentkezéseket elfogadni.

 

      PROGRAMOK                                                                                                                                                                               

 

Mikor kezdődik a DElikát főzőverseny?

A DElikát főzőverseny délelőtt 8.30 órakor kezdődik a Nagyerdei Stadion parkolójában. Először minden csapattagnak 08.30-tól be kell jelentkeznie a beléptető pultnál, ahol megkapja a karszalagot. 

 

Meddig tart a DElikát verseny?

A csapatoknak kb. 12.30 óráig van lehetőségük főzni, mivel a zsűri legkésőbb 13 órától megkezdi az értékelést.

 

Hány órakor és hol lesz kihirdetve a győztes csapat neve?

Várhatóan 13.30 órakor a színpadon.

 

Mit lehet főzni a csapatoknak?

Ebben az évben megmérettethetik magukat a csapatok gulyásleves, pörkölt, paprikás krumpli, valamint lecsó kategóriában. Egyetlen kitételnek kell megfelelni: a megadott egységcsomagból minimum két alapanyagot fel kell használni!

 

Kik ehetnek a csapatok által elkészített ételből?

Mind a 8 csapattag, valamint azok, akiket a csapat meghív.

A zsűri elé 2 tál étellel kell érkezni.

 

Mit biztosít az egyetem a főzéshez?

Az egyetem biztosít egy egységcsomagot, tűzifát, gyújtóst, szemeteszsákot, műanyag tányért és kanalat, papírtörlőt, csapatonként 1 sörpad garnitúrát (1 db asztal, 2 db pad), valamint bográcsot, tűzteret és állványt.

 

Hol tudnak a csapatok vizet venni a főzéshez?

A főzőhelyszín közelében található vízvételi lehetőségeknél. A vízvételhez a csapatnak kell nagyobb edényt magával hoznia.

 

Mit tartalmaz az egységcsomag?

  • Gulyásleves egységcsomag tartalma: Sertés comb 1 kg, Tisztított kockázott burgonya 1 kg, Tisztított vöröshagyma 0,5 kg, szemeteszsák, papírtörlő, 10 db műanyagkanál és műanyag tányér, tűzifa gyújtóssal
  • Paprikás krumpli egységcsomag tartalma: Tisztított vöröshagyma 0,5 kg, Tisztított kockázott burgonya 1 kg, Parasztkolbász 0,5 kg, szemeteszsák, papírtörlő, 10 db műanyagkanál és műanyag tányér, tűzifa gyújtóssal
  • Pörkölt egységcsomag tartalma: Sertés comb vagy csirke comb 1 kg, Tisztított kockázott burgonya 1 kg, Tisztított vöröshagyma 0,5 kg, szemeteszsák, papírtörlő, 10 db műanyagkanál és műanyag tányér, tűzifa gyújtóssal
  • Lecsó egységcsomag tartalma: Paradicsom 2 kg, TV paprika 2 kg, Tisztított vöröshagyma 1 kg, szemeteszsák, papírtörlő, 10 db műanyagkanál és műanyag tányér, tűzifa gyújtóssal
  • Az egységcsomagban lévő alapanyagokból minimum kettőt fel kell használni ahhoz, hogy a csapat által elkészített étel versenyben legyen.
  • A kiegészítő fűszerekről, húsokról, eszközökről (kés, vágódeszka, fakanál, merőkanál, tálak, gyufa stb.) minden csapatnak saját magának kell gondoskodnia!

 

Hol lehet átvenni az egységcsomagokat?

A főzőtérhez közeli, előre kijelölt helyen lehet átvenni a csapatvezetőnek az egységcsomagot aláírás és arcképes igazolvány leadása után.

 

Meddig lehet átvenni az egységcsomagokat?

9.30 óráig.

 

Mit kell a csapatnak magukkal hozni?

A csapatnak magával kell hoznia a fűszereket, minden olyan alapanyagot (hús, krumpli stb.), amiből többet szeretnének, mint amit az egységcsomag tartalmaz. Minden versenyző csapat maga gondoskodik a megfelelő eszközök (kés, vágódeszka, fakanál, tálak, merőkanál stb.) biztosításáról. Javasoljuk, hogy a megmaradt étel elszállításához minden csapat hozzon magával ételtartó edényeket.

 

Hogy fognak elhelyezkedni a csapatok?

Minden csapat érkezési sorrendben tudja kiválasztani, hogy melyik főzőhelyen szeretne főzni, előre kijelölt csapathelyek nincsenek!

 

Kik a zsűritagok?

Dr. Bartha Elek oktatási rektorhelyettes; Herendi János, az Agrár Étterem séfje és Bede Róbert mesterszakács, a Paprika TV sztárséfje.

A főzés ideje alatt a zsűri tagjai körbejárják a csapatokat, ekkor lesz lehetőség beszélgetésre, a csapat rövid bemutatkozására.

 

Mit kell a zsűrihez vinni?

A zsűrisátorhoz 2 tál étellel kell érkezni minden csapatnak. Az esélyegyenlőség érdekében a zsűri sátrába egy felszolgáló viszi az ételeket, és a tálak a zsűri elé kerülnek. A zsűrivel való találkozásra itt már nem lesz lehetőség.

 

Hány kategóriában fog a zsűri győztes csapatot kihirdetni?

A 2019-es DElikát főzőversenyen 5 kategóriában (gulyásleves, pörkölt, paprikás krumpli, lecsó) fog a zsűri nyertes csapatot megnevezni.

 

Mit kapnak a kategórianyertes csapatok?

Minden kategórianyertes csapattag gazdagodik egy DErbi-s köténnyel, valamint a csapatvezetőknek bátorságuk és a felelősségvállalás honorálása miatt a kötényen kívül egy DErbi-s szakács sapka is jár.

 

Mikor kell leadni a bográcsot?

A bográcsokat a verseny végét követően 15 óra körül elszállítják, így kérjük, hogy a megmaradt étel elcsomagolásáról minden csapat legyen szíves gondoskodni. A csapatvezető a főzés befejezését követően leadja a bográcsot, s ekkor visszakapja arcképes igazolványát. Amennyiben a bográcsban vagy a tűztérben anyagi kár keletkezik, a csapat vállalja érte a felelősséget!

 

Milyen szűrések lesznek a VéDElem pontnál?

10-16 óra között lehetőség lesz vércukorszint mérésére, ortopédiai vizsgálatra, szemvizsgálatra, BMI mérésre, valamint étrend és mozgástanácsadáson részt venni. A HALL-ban a rendezvény egész idejére véradást hirdetünk meg!

 

Mi szükséges a véradáshoz?

Minden véradó legyen szíves magával hozni a TAJ-kártyáját, lakcímkártyáját, valamint személyigazolványát. Véradás előtt bő folyadékbevitel, valamint ételfogyasztás szükséges. Alkohol fogyasztása tilos a véradást megelőző 24 órában. Vért adni 14 óráig lehet a HALL-ban.

 

Milyen programokon lehet részt venni a SET Központ szervezésében?

A SET Központ kollégáinál DErbi edzettségi kérdőív kitöltésére van lehetőség, a központban pedig ki lehet próbálni a speedCourt eszközöket, részt lehet venni csoportos átmozgató tornán, lehetőséget biztosítanak fizioterápiás eszközök kipróbálására, és Spiroergometriás készülék bemutatására is sor kerül versenyszerű sportolókon.

 

Mit lehet csinálni a DEkor standnál?

A DEkor standnál lehetőség van kifestőzni, mókusos táska festésére, gyöngyfűzésre, mókus figurás arcfestésre, origamizni, gyerek totó és az ErDEi próba feladatinak kitöltésére.

 

Kik lovagolhatnak?

A program elsősorban gyerekeknek szól.

 

Hány éves kortól, milyen magasságtól lehet lovagolni?

Minden esetben a lovaknál lévő szakember dönti el, hogy kik ülhetnek fel a lóra.

 

Hány ló lesz?

Három. A nevük: Generális, Gralka, Csaló

 

Mettől meddig lehet lovagolni?

13 és 17 óra között lesz lehetőség a lovaglásra, előzetes regisztráció nincs.

 

Mit lehet csinálni a kutyával?

Az érdeklődőknek lehetőségük van 10-16 óra között megismerni olyan kutyákat, akik óvódás gyerekekhez, felnőttekhez és sérült emberekhez is jól alkalmazkodnak. A gyerekek laza pórázzal sétáltathatják majd a kutyákat, akik vezényszavakra le tudnak ülni, feküdni, ugatni. Természetesen simogatni is lehet.

A dolgozói DErbi napján a Debreceni Kutyaház gyűjtést kezdeményez. Amire a legnagyobb szükségük lenne: macskaalom, macskáknak való konzerv/alutasakos, rizs, kölyökkutyáknak való táp és konzerv, gumikesztyű, lábzsák, fertőtlenítőszerek, illetve amire sokan nem gondolnak, de lehet kidobják a családok: nem használt ágyneműhuzat, törölköző, pamut ruházat, amit feltudunk a kutyusoknál használni.

 

Hány ugrálóvár lesz?

Idén két ugrálóvár lesz, egy felnőtt és egy gyermek. A felnőtt ugrálóvárat 12 év feletti és/vagy 130 cm-nél magasabb személyek használhatják, a gyerek ugrálóvárat 12 év alatti gyerekek.

 

Hol lesznek az ugrálóvárak?

A felnőtt és a gyermek ugrálóvár is az Északi Rendezvénytéren lesz.

 

Kik használhatják az ugrálóvárat?

A felnőtt ugrálóvárat 12 éves kor fölött lehet használni, s egyszerre 5 személy veheti igénybe. A gyermek ugrálóvár esetében egyszerre 10 gyermek tartózkodhat a várban, s maximum 12 éves korig lehet kipróbálni. Minden gyermek maximum 10 percet tartózkodhat bent egyszerre.

 

Mettől meddig lehet használni az ugrálóvárakat?

11 órától 16 óráig.

 

Milyen sportversenyek lesznek?

Az előzetes jelentkezések alapján lesz lábtengó, élő csocsó, streetball, asztalitenisz verseny, pókerbajnokság.

 

Hol lesz az öltöző?

Átöltözési lehetőség a HALL bal oldalánál lévő, jegypénztárak melletti öltözőben lesz.

 

Hány órakor kezdődnek a versenyek?

10 órakor kezdődik a lábtengó és a streetball verseny, 11 órakor az élőcsocsó, 12 órakor pedig az asztalitenisz versenyre kerül sor. A pókerbajnokság kezdési időpontja 11 óra. A kezdési időpontok változásának jogát a szervezők fenntartják, de minden érintettel egyeztetnek.

 

Mikor lesz a sportversenyek eredményhirdetése?

A sportversenyek eredményhirdetés 14 órakor lesz a színpadon.

 

Versenyen kívül lehet-e játszani lábtengót, ping pongot, élő csocsót?

Igen, az eszközöket a HALL-ban lévő segítőktől lehet elkérni igazolvány ellenében 10 és 16 óra között, illetve az élő csocsó esetében a segítőtől kell engedélyt kérni a pálya használatára. Ping-pongozni a DEAC-DAK Asztalitenisz Edzőközpontban lehet, mely a Red&White klubon keresztül közelíthető meg.

 

Milyen egyéb sportolási lehetőségek lesznek?

10-16 óra között az érdeklődők kipróbálhatják magukat tollaslabdázásban, falmászásban (helyszíne: Víztorony), 11 és 16 óra között a Stadionban helyszíni jelentkezést követően ki lehet próbálni a zorb-ot, valamint az Északi Rendezvénytéren felállított Rodeó bikát. A Víztorony melletti ligetes területen várja az érdeklődőket a katonai akadálypálya, továbbá a SET Központ és az Unifit egész nap ingyenesen látogatható a Derbis karszalaggal.

 

Hogy kell elképzelni az élő csocsót?

A játék az asztali foci mása, élő játékosokkal. A játékosok egy kötélhez csúszó karabinerrel vannak rögzítve. Oldal irányban tudnak mozogni, mint az asztali focinál. Különösebb felkészültséget és kondíciót nem igényel. Itt a gyerekek és a felnőttek a bábuk. A két csapat játékosai a pályához keresztbe erősített kötelekhez rögzítve próbálják a labdát az ellenfél kapujába juttatni. A nézők és játékosok számára egyaránt páratlan kikapcsolódást nyújtó szórakozás. A játék 10 éves kor és 140 cm-es magasság fölött játszható.

A csapatok 1 kapusból és 4 mezőnyjátékosból, valamint szükség esetén egy tartalék játékosból állnak.

 

Milyen játék a zorb?

A zorb egy speciális műanyagból készült áttetsző golyó, melyet a Zorbonauta hajt belülről. A zorbbal való gurulás felpörgeti a használóját. Érdemes olyan ruhában kipróbálni, ami kényelmes. Fontos tudnivaló, hogy a gyomor ne legyen tele! A játék 8 éven felülieknek ajánlott, a játékosnak magasabbnak kell lennie 130 cm-nél.

 

Kik próbálhatják ki a zorbot?

A zorbot 11 és 16 óra között a Stadionban lehet kipróbálni a bejáratnál lévő önkéntesnél való feliratkozást követően, 130 cm és 8 év felett bárki.

 

Kik vehetnek részt a falmászásban?

A falmászást 3 éves kor fölött lehet kipróbálni szakemberek segítségével a Víztoronyban 10-18 óra között.

 

Ki próbálhatja ki a segwayt?

Az előzetes betanítás és a felelősségi nyilatkozat aláírása után a 14 évesnél idősebb és 160 cm-nél magasabb érdeklődők kipróbálhatják a segwayt 10-16 óra között. A segway a Víztorony melletti gyalogúton használható.

 

Kik vehetnek részt a Segway-túrán?

Azok vehetnek részt a Segway-túrán, akik a program helyszínén jelentkeznek és feliratkoznak. A helyszínen a résztvevőknek kötelező aláírni a felelősségi nyilatkozatot, ennek hiányában sajnos nem vehetnek részt a programon. A túrát egy csapatvezető fogja irányítani, akinek a kéréseit kötelező betartani biztonságtechnikai okok miatt. A túra végén lehetőség van egy akadálypálya kipróbálására is. A legügyesebb egy meglepetés ajándékot kap!

 

Mit lehet kipróbálni a Magyar Honvédség kitelepülésén?

Katonai akadálypálya és harci jármű várja a kalandra vágyókat a Víztorony melletti ligetes területen. A csaknem 8 tonnás harci járművet belülről is meg lehet tekinteni, a bátrabbak pedig az akadálypályán is kipróbálhatják rátermettségüket.

 

Hol lehet pókerezni?

A pókerbajnokságot a HALL-ban rendezzük. A játékosok egymásnak fognak osztani a póker szabályainak megfelelően. Kezdés 11 órakor!

 

A Szabadulószobát hogy lehet kipróbálni?

A Szabadulószoba a Víztorony melletti füves területen lesz. A helyszínen lehet feliratkozni a 3-5 fős családi és/vagy munkahelyi csapatoknak 10 és 16 óra között.

 

Idén íjászkodni is lehet a rendezvényen?

Idén újdonságként a Hajdú Íjász Klub jóvoltából az íjászattal is megismerkedhetnek az érdeklődő felnőttek és gyerekek. A Nagyerdei Stadion magasjárdája alatt található az íjászpálya, a programon helyszíni feliratkozást követően lehet részt venni.

 

Nyílt nap az UNIFIT Fitness & Gym Center-ben a DErbi résztvevőinek

2019. június 7-én 10 és 15 óra között. DErbis karszalaggal a belépés ingyenes, UniPass kártyával pedig extra kedvezményes bérlet váltható. A DErbi napján az UNIFIT megválasztja a legerősebb/legfittebb férfit és nőt. Bővebb információt a helyszínen adunk. Sportoljunk együtt! Csoportos órák 10 és 12 óra között: Tae-box, harcművészet, spinning, piloxing, TRX.

A rendezvény ideje alatt UNIFIT hostessek és mobil stand is várja az érdeklődőket a HALL bejárata előtt.

 

Mit lehet csinálni a Virágdísz készítő workshopon?  

A programon asztali virágdíszt lehet készíteni, élő virágokból az Eve’s Bouqet közreműködésével. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, minden jelentkező részére visszaigazoló e-mailt küldünk. A helyszínen regisztrációra nincs lehetőség.

Jelentkeztem a virágdísz készítő programra előzetesen. Honnan tudom meg, hogy a regisztrációmat elfogadták?

Minden jelentkezőt e-mailben tájékoztattunk arról, hogy az általa megjelölt kezdési időpontban volt-e még szabad hely. Amennyiben nem kapott e-mailt a regisztráció elfogadásáról vagy elutasításáról, kérem, hogy jelezze a derbi@unideb.hu e-mail címen. Kérjük, hogy a program kezdete előtt 5 perccel jelenjen meg a helyszínen.

 

Mit tegyek, ha elfelejtettem, hogy melyik csoportba fogadták el a jelentkezésemet?

A helyszínen lévő önkéntes segíteni tud abban, hogy megnézze, melyik csoportba van érvényes regisztrációja.

 

Hol található meg a virágdísz workshop standja?

A program a Víztoronykertben, a telepített padoknál, asztaloknál lesz megtartva.

 

Mikortól lehet igénybe venni a masszázst?

A hát-, nyak- és vállmasszázst 10 és 16 óra között lehet igénybe venni. Egy alkalom kb. 15 percig tart.

 

Kik vehetik igénybe a masszázst?

Kizárólag a DErbi résztvevői vehetik igénybe, a helyszínen az önkéntesnél történő feliratkozás után.

 

Hol találom meg a masszőröket?

A Víztorony kertben a sátrakban várják a masszőrök a felfrissülni vágyókat.

 

Kik vehetik igénybe a SminkelDE szolgáltatásait?

A csoportos sminktanácsadást minden olyan résztvevő igénybe veheti, aki előzetesen jelentkezett a programra. A regisztrációs időpontok korlátozott számban állnak rendelkezésre. A csoportos tanácsadáson kívül egyéni tanácsadásra, katalógus megtekintésére, termékek kipróbálására is várják az érdeklődőket a HALL bejáratánál.

 

Jelentkeztem a SminkelDE programra előzetesen. Honnan tudom meg, hogy a regisztrációmat elfogadták?

Minden jelentkezőt e-mailben tájékoztattunk arról, hogy az általa megjelölt kezdési időpontban volt-e még szabad hely. Amennyiben nem kapott e-mailt a regisztráció elfogadásáról vagy elutasításáról, kérem, hogy jelezze a derbi@unideb.hu e-mail címen.

 

Mit tegyek, ha elfelejtettem, hogy melyik csoportba fogadták el a jelentkezésemet?

A helyszínen lévő önkéntes segíteni tud abban, hogy megnézze, melyik csoportba van érvényes regisztrációja.

 

Mikorra kell érkezni a SminkelDE helyszínére, ha az előzetes regisztráció elfogadásáról e-mailt kaptam?

A kezdési időpont előtt minimum 5 perccel meg kell érkezni, hogy a program gördülékenyen tudjon kezdődni.

 

Mettől meddig lehet a SminkelDE sarkot felkeresni?

11 és 16 óra között.

 

Mikor kezdődik a táncház?

A táncház az Északi Rendezvénytéren 15.30-kor kezdődik és 16 óráig tart.

 

Gyerekek is részt vehetnek a táncházban?

Igen, felnőttek és gyerekek egyaránt rophatják a táncot.

 

Mikor kezdődik a Csicseri és Borsó gyerekkoncert?

A Csicseri és Borsó koncert 16.30-kor kezdődik a délelőtti DElikát főzőverseny helyszínén lévő színpadon. Eső esetén a HALL-ban lesz megtartva a koncert.

 

Lesz ülőhely a gyereknek?

Igen, sörpadokon tudnak a gyerekek helyet foglalni.

 

Milyen hosszú lesz a gyerekkoncert?

Kb. 45 perc.

 

Milyen program lesz este?

A nap zárásaként a The Biebers lép fel a Nagyerdei Víztorony színpadán 20.30 órától.

 

Kik mehetnek fel a Víztorony kilátójába?

A Víztorony kilátót 10 és 19 óra között azok látogathatják ingyenesen, akik rendelkeznek DErbi-s karszalaggal. Tilos üveget vagy bármilyen olyan eszközt felvinni, ami balesetveszélyes.

 

Egyszerre hányan mehetnek fel?

Maximum 50-en.

 

Mikor és honnan indulnak a stadiontúrák?

A stadion túrák az információs pulttól indulnak óránként előzetes jelentkezések alapján 11 órától. Az utolsó járat 15 órakor indul. A túra minimum 5, maximum 25 fővel indul el.

 

Hol kell jelentkezni?

Jelentkezni az információs pultnál lehet.

 

Kik vonatozhatnak a Dottó kisvonattal?

A kisvonatot azok vehetik igénybe, akiknek a karján DErbi-s karszalag van.

 

Mennyi a menetidő?

Kb. 30 perc.

 

Mikor és honnan indul a kisvonat?

13 órakor, 13.45-kor, 14.30-kor, 15.15-kor és 16 órakor. Indulás és érkezés a Nagyerdei Stadion Északi Rendezvényterének bejáratánál, a vonat megállóhelyeken nem áll meg. A kisvonat 10 fő felett indul el.

 

Milyen útvonalon fog menni a kisvonat?

Nagyerdei Stadion Északi Rendezvénytér – Egyetemváros – Debreceni Egyetem központi épülete –  Nagyerdei körút / Hotel Divinus – Ötholdas Pagony játszótér – Debreceni Ködszínház –  Nagyerdei Kultúrpark – Nagyerdei Stadion Északi Rendezvénytér

 

Hány kocsiból áll a kisvonat?

Az 1 mozdonyból és 2 kocsiból álló, 56 fő szállítására alkalmas kisvonatra szeretettel várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt.

 

Gyerekmegőrző – DErbi Ovi

Mit lehet csinálni a Gyerekmegőrzőben?

A Dolgozói DErbin résztvevő szülő maximum 2 órára rábízhatja gyermekét a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai kar óvónőire.

 

Hány éves kortól fogadják a gyerekeket?

3 éves kortól 7 éves korig.

 

Kell-e fizetni a Gyerekmegőrzőért?

Nem kell fizetni érte.

 

Mettől meddig lehet igénybe venni a Gyerekmegőrző lehetőséget?

10 és 16 óra között.

 

Hol található a Gyerekmegőrző?

A Nagyerdei Stadion oldalában, a gyerekprogramokhoz közeli helyen.

 

Pecsétgyűjtő füzet

Mire jó a pecsétgyűjtő füzet?

Amennyiben a gyerekek a füzetben lévő összes helyről a feladatok elvégzése után összegyűjtik a pecséteket, ajándékot kapnak az Információs Pultnál.

 

Hány éves korig lehet pecsétgyűjtő füzetet kérni?

14 éves korig.

 

Honnan lehet pecsétgyűjtő füzetet kérni?

Az információs pultnál, fejenként egyet.

 

Hol vehetik át a gyerekek az ajándékokat?

Az információs pultnál.

 

Egyetemi ajándékbolt

Mit lehet vásárolni az UD Shop standjánál?

Az UD Shop standjánál az egyetemi ajándékbolt kínálatából pl. pólót, pulóvert stb. vásárolhatnak.

 

      DElight - Étel. Ital.                                                                                                                                                                      

Hogy tudom igénybe venni az ajándék hot-dogot és a vizet?

Idén is az egyetemi kártyával (UniPass, DEKa) lesz lehetőség igénybe venni. Mind a hot-dog faházaknál, mind a vízátvételi pontnál (Információs pult) elhelyezünk egy leolvasót, ami elé kell tartani a kártyát, majd ezt követően kerül átadásra a hot-dog és a víz. Ahány hot-dogot és vizet szeretne egyszerre felvenni, annyiszor kell a leolvasó elé tartani a kártyát, de maximum annyiszor, ahány fővel jelentkeztek a Dolgozói DErbire.

 

Mettől meddig lehet átvenni a hot-dogot és a vizet?

10 és 17 óra között. 

 

Lesz lehetőség enni és innivalót vásárolni?

Igen, a HALL-ban és a Víztoronyban egész nap nyitva lesznek a pultok, továbbá a főzőverseny területén italpultot üzemeltetünk, valamint lesz lehetőség hot-dogot, hamburgert és lángost vásárolni a Nagyerdei Étterem standjánál is. Ezen kívül kürtőskalács, vattacukor, pop-corn és fagyi vásárlására is lesz lehetőség a DErbi területén. A Víztoronykertben 12 órakor a Buri-buri büfékocsi is kinyit.

 

      EGYÉB                                                                                                                                                                                          

Információs pult

Hol lesz az információs pult?

Az információs pult a beléptető tornyok után az Északi Rendezvénytéren lesz. Itt lehet átvenni az egyetemi kártya (UniPass, DEKa) leolvasása után a Debreceni Egyetemes vizet.

 

Kihez fordulhatok, ha kérdésem van?

A Dolgozói DErbin a programokkal kapcsolatban segítséget tud nyújtani minden olyan ember, aki ciklámen színű pólót visel, melyen Dolgozói DErbi és Debreceni Egyetem felirat szerepel.

 

Elsősegély

Hol lesz az elsősegélypont?

A rendezvény teljes ideje alatt mentőautó áll rendelkezésre a HALL bal oldalán, a szerviz út felől.

 

Mosdók

Hol találhatók az illemhelyiségek?

Illemhelyiségek a HALL-ban, a Korcsolyapálya öltözőjében, valamint a Víztoronyban is rendelkezésre állnak. A Víztoronyban található mozgássérült WC, valamint pelenkázó is.

 

Parkolás

Hol lehet parkolni?

Mivel nagyon sokan lesznek a rendezvényen, így célszerű a rendezvény számára lefoglalt Pallagi úti parkolón kívül az egyetemen és a klinikák környékén parkolni, illetve tömegközlekedéssel megközelíteni a helyszínt.

 

Bicikli

Lesz-e lehetőség a DErbi területén lehelyezni a biciklit?

Igen, lesz, a Nagyerdei Stadion oldalánál, a VIP bejárat közelében és a Víztoronynál. A biciklitárolóban a kerékpárt mindenki saját felelősségére helyezheti el.

Frissítés dátuma: 2019.06.05.