Köszöntő

 

Kedves végzett hallgatónk!

Örömmel köszöntöm Önt a Debreceni Egyetem Alumni Portálján! Mindenki életében mérföldkő az, amikor diplomáját átveszi, kezében tartja, s látja munkájának gyümölcsét. Van, aki most veszi kézbe a diplomáját, van, aki pedig évekkel ezelőtt élte át ezt a felejthetetlen élményt. A felsőoktatásban szerzett tudás, tapasztalat, élmények mind-mind meghatározzák az életünket, kihatással van a munkánkra. A diploma átvételével megszűnik az aktív hallgatói élet, de egy egész életen át megmarad az elvághatatlan szál, a biztos kapocs a diákból lett öregdiák és az alma mater között.

A Debreceni Egyetem szem előtt tartja, hogy az egyetemen vagy annak valamely jogelőd intézményében (KLTE, DOTE, DATE, HWIPF) végzett hallgatókkal jó kapcsolatot alakítson ki és tartson fenn. Az egyetem vezetése fontosnak érzi, hogy öregdiákjainkat elismerjük, támogassuk akár továbbtanulásában, elhelyezkedésében is.

Célunk, hogy összefogjuk a végzett hallgatókat és lehetőséget biztosítsunk a kapcsolattartásra a volt alma materükkel, illetve azon szűkebb diákközösséggel, akikkel együtt végezték tanulmányaikat, egy szakmai közösséghez tartoztak. Ezáltal a végzett hallgatók nyomon tudják követni ismerőseik szakmai előrehaladását, pályafutását, valamint az egyetem oktatási, tudományos és szakmai munkáját. Az egyetem pedig információkat tud nyújtani az új oktatási programokról, tudományos eseményekről, segítséget adhat a végzett hallgatóknak szakmai és közösségi programok (pl. csoport- és évfolyam-találkozók) szervezéséhez, valamint támogatni képes az aktív szakmai és személyes kapcsolatteremtést a végzettek, a jelenlegi hallgatók, az oktatók és a munkáltatók között.

Remélem és kívánom, hogy minél többüket köszönthetem majd a Debreceni Egyetem rendezvényein!

Dr. Szilvássy Zoltán
rektor

 

Frissítés dátuma: 2019.02.04.