Szénhidrátkémiai kutatócsoport és biokémikusok találkozója

2019, december 2 - 14:45
2019. november 29-én az Debreceni Egyetem Fejlesztéséért Alapítvány (DEFA) támogatásával és a DE Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ segítségével megvalósult a hajdani MTA-DE Szénhidrátkémiai Kutatócsoport (1996-2011) és a KLTE TTK Biokémia Tanszéke munkatársainak találkozója.

A rendezvényen közel 30 jelenlegi egyetemi oktató, kutató, valamint korábbi munkatárs vett részt. A találkozó során elsőként megemlékezést tartottunk Prof. Lipták András, a DE hajdani rektora sírjánál, aki a kutatócsoport vezetőjeként tudományos érdemein túl, iskolateremtő és közösségépítő munkássága révén máig összetartó közösséget kovácsolt.

A rendezényen köszöntőt mondott Prof. Borbás Anikó, a DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszékének vezetője és Lipták Andrásné Dr. Tőkés Adrienne. Emlékeink felidézésével továbbá a személyes és szakmai kapcsolatok ápolása révén tovább erősítettük baráti közösségünket, az Alma Materhez való kötődésünket. A jövőben a találkozót hagyományteremtő szándékkal évente meg kívánjuk rendezni.

 

Dr. Csávás Magdolna
DE GYTK
Gyógyszerészi Kémiai Tanszék