Color zene orvosoknak

Color zene orvosoknak

Az 1960-as évek végén három fivér, Bokor Gyula (billentyűs hangszerek, ének), Bokor Tibor (basszusgitár, gitár, ének) és Bokor Attila (dobok, ének) megalapította a BOKOR nevű együttest. Később, Szalay Sándor és Szalay András belépésével ebből lett a DOTE, a Debreceni Orvostudományi Egyetem zenekara. (Bokor Gyula és fivére, Tibor ezen az egyetemen szerzett orvosi diplomát.) 1976-tól Lámer Emil (gitár) és Pólya László (cselló) kiegészülve COLOR néven futott tovább a zenekar. 1977-ben első helyezést értek el a Ki mit tud?-on és még ugyanebben az évben másodikak lettek a Metronóm 77 fesztiválon. A zenekarhoz 1980-ban csatlakozott Felkai Miklós (gitár, ének). Három nagylemezük jelent meg 40 dallal. A zenekar 1984-ben, a Bokor fiúk Amerikába távoztával megszűnt. Felkai Miklós különböző formációkban zenél tovább.

Többször felmerült egy Color újjáalakulás vagy egy koncert lehetősége, de a nagy távolságok és különböző karrierek ezt nagyban megnehezítik. Bokor Tibor 2021. december 2-án tragikus hirtelenséggel elhunyt, ezzel az eredeti Color együttes története úgy tűnik végleg lezárult.

Most azonban egy orvoskongresszushoz kapcsolódóan 2022. május 17-én kedden este a debreceni Kölcsey Központban a Color együttes tagjai, Bokor Gyula, Bokor Attila és Felkai Miklós közreműködésével ingyenes emlékműsor lesz Color dalokkal.

 

A 20 órakor kezdődő program a Nagyteremben a következő:

20.00   Bokor Éva (Gyuszi felesége), aki a NASA Propulsion Jet Laboratory munkatársa előadása

            Megismerni az ismeretlent – a Covid19 árnyékában

20.30   Talkshow a Color tagjaival – vezeti: B. Tóth László

21.30   Koncert a Color dalaival – Bokor Tibor emlékére

            Bokor Gyula és barátai műsora

            Felkai Miklós zenekarának műsora

Legutóbbi frissítés: 2023. 07. 20. 16:37